F1: Alonso is vezetheti a McLarent a barcelonai teszten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.31. 11:14
A spanyol Marca értesülései szerint a Formula–1-ből a 2018-as idény végén visszavonuló Fernando Alonso is részt vehet a kollektív téli teszteken Barcelonában. A kétszeres világbajnok állítólag utolsó F1-es csapata, a McLaren új autóját tesztelheti.

Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatója már korábban is beszélt arról, hogy bár versenyzőként Fernando Alonso elhagyta a Formula–1-et, szeretnék, ha tapasztalatival a jövőben is segítené a McLaren munkáját. A hírek szerint ez olyannyira megvalósulhat, hogy Alonso a két négynapos teszt egyikén fél napig tesztelheti korábbi csapata 2019-es autóját.Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatója már korábban is beszélt arról, hogy bár versenyzőként Fernando Alonso elhagyta a Formula–1-et, szeretnék, ha tapasztalatival a jövőben is segítené a McLaren munkáját. A hírek szerint ez olyannyira megvalósulhat, hogy Alonso a két négynapos teszt egyikén fél napig tesztelheti korábbi csapata 2019-es autóját.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az F1-es teszt – és egyéb, a királykategóriát érintő projektek – mennyire fér bele a spanyol pilóta idejébe. Alonso a hosszútávú sportautó-világbajnokság (WEC) néhány futama mellett a májusi Indy 500-ra is készül – már csupán az utóbbi szükséges ahhoz, hogy megszerezze a „triple crownt”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik