F1: a Williamsnél korlátozzák Villeneuve belépését a motorhome-jukba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.19. 14:41
Úgy tűnik, a Williamsnél betelt a pohár, amiért Jacques Villeneuve gyakran kritizálja fiatal versenyzőjüket, Lance Strollt, ezért nem szívesen látják motorhome-jukban korábbi világbajnokukat.

Habár Jacques Villeneuve szerezte a Williams utolsó világbajnoki címét még 1997-ben, a múlt hétvégi Brit Nagydíjon – amelyen fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte a brit alakulat – nem látták szívesen motorhome-jukban a kanadait. Claire Williams, az istálló helyettes csapatfőnöke állítólag azért döntött így, mert Villeneuve többször élesen kritizálta honfitársát, az újonc Lance Strollt. Jacques Villeneuve szerezte a Williams utolsó világbajnoki címét még 1997-ben, a múlt hétvégi Brit Nagydíjon – amelyen fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte a brit alakulat – nem látták szívesen motorhome-jukban a kanadait. Claire Williams, az istálló helyettes csapatfőnöke állítólag azért döntött így, mert Villeneuve többször élesen kritizálta honfitársát, az újonc Lance Strollt.

Legutóbb azt rótta fel a fiatal versenyző és családja számára, hogy visszaélnek vagyoni helyzetükkel, s az, hogy komplett pályákat bérelhetnek ki gyakorlásra, sportszerűtlen a többi versenyzővel szemben. Ezt megelőzően egyenesen az egyik legrosszabb újoncnak nevezte a Formula–1 történelmében.

Villeneuve mellesleg rendszeresen jelen van az F1-es versenyhétvégéken, ugyanis a Sky Italia kommentátora, és mindig híres volt arról, hogy hangot ad véleményének. A silverstone-i futam után például Danyiil Kvjatnak szólt oda, aki az első körben ütközött csapattársával, Carlos Sainzcal. Az oroszt bokszutca-áthajtásos büntetése mellett két büntetőponttal is sújtották manőveréért, így közel került az egyfutamos eltiltáshoz, amelyet Villeneuve szerint meg is érdemelne, valamint hozzátette: Kvjat túl sokszor kapott már újabb esélyt, mégsem tanult a hibáiból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik