F1: a Renault mindkét pilótáját lecseréli – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.01. 08:27
A Renault továbbra sem tett le róla, hogy mindkét idei versenyzőjét lecserélje 2017-re, írja a német Auto Motor und Sport. Kevin Magnussen és Jolyon Palmer helyére az egyik érkező a most a Manornál szereplő Esteban Ocon lehet, míg a másik gépet Nico Hülkenberg, Valtteri Bottas vagy Carlos Sainz Jr. kaphatja meg.

Ocont a Renault kölcsönvette a Mercedestől, és a francia most a Manornál igyekszik versenyzői tapasztalatot szerezni.Ocont a Renault kölcsönvette a Mercedestől, és a francia most a Manornál igyekszik versenyzői tapasztalatot szerezni.

Hülkenbergnek a Force Indiánál, Sainznak a Toro Rossónál van szerződése 2017-re, de a Renault bízik benne, hogy valamelyik felbontható. A Force India anyagi gondokkal küzd, állítólag késik a Mercedes felé a motor kifizetésével, és ha Hülkenberg is késve kapná meg a fizetését, következmények nélkül kiléphetne a jelenlegi megállapodásából.

Sainzot elsősorban édesapja, a ralis legenda Carlos Sainz erőltetné a Renault-hoz, mert úgy látja, hogy fia Daniel Ricciardo és Max Verstappen miatt még évekig nem léphet előre a Red Bullhoz. Helmut Marko ugyanakkor leszögezte, kell nekik Sainz, ha mégis történne valami.

Bottas a Williamsnél maradna, ám a csapat addig nem akarja bejelenteni szerződésének meghosszabbítását, amíg nincs meg a versenyzőtársa. A visszavonuló Felipe Massát a fiatal kanadai Lance Stroll válthatja, de ameddig nincs minderről hivatalos közlés, Bottas hezitálhat.

A Renault először Sergio Pérezzel tárgyalt, a mexikóit azonban nem érdekelte a francia istálló hívása. A Haas lehet még opció számára, de egyesek úgy tudják, vasárnap bejelentik, hogy hosszabbít a Force Indiával.

Sokan úgy látják, a középcsapatok közül hosszú távon csak a Renault-nak van esélye arra, hogy felzárkózzon az élgárdákhoz – csupán az a kérdés, melyik pilóta vállalja be a nem kis kockázattal járó kalandot?

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik