H. L. 2021.02.26 13:09 Frissítve: 2021.02.26 13:35

F1: a Red Bull versenyzőinek nem tetszik a sprintfutamos ötlet

A Formula–1-es Red Bull holland versenyzőjét, Max Verstappent nem győzte meg a sprintverseny ötlete, míg csapattársa, Sergio Pérez attól tart, hogy ez szembemenne a királykategória szellemiségével.

Pérez tart attól, hogy a sprintverseny szembemenne az F1 szellemiségével (Fotó: Twitter/redbullracing)

 

Mint ismert, a Formula–1 vezetősége továbbra sem mondott le a versenyhétvége menetrendjének átalakításáról, s egy némileg átdolgozott koncepcióval állt az eredeti javaslatot kétszer is leszavazó csapatok elé.

A mostani tervek szerint próba jelleggel három nagydíjon szerveznék át a programot, aminek következményeként az időmerő a pénteken megrendezendő egyetlen szabadedzést követné, s végeredménye határozná meg a szombati sprintverseny rajtsorát. A 100 kilométeresre tervezett futamon pontot osztanának a versenyzőknek, s az ott kialakult eredmény döntene a vasárnapi verseny rajtfelállásáról.

Az istállók a február 11-i bizottsági ülésen tárgyaltak is az ötletről, azonban szavazás nem történt, miután több időt kértek a részletek megismerésére. Bár a hírek szerint a csapatok összességében jól fogadták a javaslatot, több versenyző is kifejezte a nemtetszését. Közéjük tartozik a Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen is, aki szereti a jelenlegi formátumot, s nem hiszi, hogy ennyire fel kellene mindent bolygatni. 

A több verseny nem feltétlenül jó. Én szeretem a jelenlegi menetrendet a másfél órás vasárnapi versennyel. A legfontosabb dolog az, hogy olyan autók álljanak a rendelkezésünkre, melyekkel csatázhatunk egymással, és hogy több olyan csapat legyen, amely képes a győzelemre. Ha ez megvan, nincs szükséged sprintfutamokra. Nem hiszem, hogy mindent a feje tetejére kellene állítanunk azért, hogy jobb küzdelmet lássunk a pályán" – fogalmazta meg a holland a véleményét, amellyel új csapattársa, Sergio Pérez is egyetértett.

Nagyon vékony a határvonal. Nem is tudom, hogy mire számíthatok. Nem tudom, miként változtatja meg mindez a programot, miután bevezetik. Vigyáznunk kell, hogy ne térjünk el túlságosan a jelenlegi formátumtól. Nekem az a legfontosabb, hogy a Formula–1 DNS-e ne vesszen el" – jelentette ki a mexikói. 

Sajtóhírek szerint amennyiben átmegy a javaslat, Montréalban, Monzában és Interlagosban kísérleteznének a formátummal az idén.

2021.04.18 22:11:51

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Élvezzük a két kiemelkedő tehetség, Lewis Hamilton és Max Verstappen bajnoki harcát.

2021.04.18 11:43:45

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Hamilton hibázott, és rengeteg időt veszített, Bottas Russell-lel ütközött, s még a piros zászló is előkerült.

2021.04.17 13:08:19

F1 H. L.

A brit 35 ezreddel előzte meg a mexikóit, míg a holland a harmadik lett. Bottas nyolcadik a másik Mercedesszel.

2021.04.16 20:31:01

F1 H. L.

A holland 456 ezreddel előzte meg a McLarent, míg a harmadik Hamilton majd' 6 tizedet kapott.

2021.04.16 12:33:48

F1 BÖRZÖLI BERNADETT

Akárcsak a nyitó tréning, a délutáni gyakorlás is igen eseménydúsan alakult Imolában.