F1: a McLaren biztos benne, hogy felzárkózhat a Mercedesre

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.02.06. 14:27
null
A McLarennek pontos terve van arra, miként érheti utol a Mercedest (Fotó: AFP)
A Formula–1-es McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl tisztában van vele, hogy nem fog egyik napról a másikra eltűnni a hátrányuk, azonban tudja, mit kell tenniük ahhoz, hogy felzárkózzanak a jelenleg az etalont jelentő Mercedesre.

 

Mint ismert, a McLaren 2014 után újra a Mercedes erőforrásait használja, amitől nagy előrelépést vár. Bár a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton úgy véli, korábbi csapata akár már az idén harcba szállhat a világbajnoki címért, a wokingiak igyekeznek realisták maradni. A csapatfőnök, Andreas Seidl tudja, még hosszú út áll előttük, hogy olyan sikereket érhessenek el, mint a sorozatban hét egyéni és konstruktőri címet megszerző Mercedes, de pontos terve van arra, miként zárkózhatnak fel a jelenleg az etalont jelentő istállóra.

Reálisnak kell maradnunk, hiszen hiába sikerült tavaly elérnünk a csapatbajnoki harmadik helyet, tudjuk, hogy pontosan hol tartunk. Még mindig nagy a lemaradásunk az előttünk álló alakulatokhoz képest. Bár az autó teljesítménye terén évről évre csökkentjük a hátrányunkat, tisztában vagyunk vele, hogy más területeken, így infrastrukturálisan és szervezeti szinten is van még bőven lemaradásunk" – mutatott rá a szakember, majd elmondta, tudják, mit kell tenniük ahhoz, hogy elérjék a céljukat.

„Nagyon alapos tervünk van arra, miként tudnánk csökkenteni a hátrányunkat. Időbe fog telni, de biztos vagyok benne, hogy ha mindent a tervek szerint teszünk, akkor pár éven belül felzárkózhatunk a Mercedesre" – jelentette ki, és azt is elárulta, minek volt köszönhető, hogy a McLaren 2020-ban a harmadik pozícióban tudott zárni.

Először is a legfontosabb, hogy James Key irányítása alatt nagyon versenyképes autót sikerült építenünk. Nagy előrelépést jelentett 2019-hez képest. Emellett nagyszerű volt látni azt is, hogy a világjárvány okozta nehézségek ellenére is mennyire összetartott a csapat, és a mérnökök fáradhatatlanul dolgoztak otthon azon, hogy folyamatosan fejlesztéseket tudjunk hozni a kocsira, aminek révén sikerült egyre versenyképesebbé válnunk."

A 2021-es McLarenről február 15-én hull le a lepel, az MCL35M kódjelet kapó autókat Lando Norris, illetve a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz Jr. helyére érkező Daniel Ricciardo vezetheti az idén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik