B. B. 2019.07.11 11:23 Frissítve: 2019.07.11 15:42

F1: a Haas kommentálta a főszponzora távozásáról szóló hírt

A Haas Instagram-oldalára kitett közlemény szerint továbbra is a Rich Energy az istálló főszponzora, így Romain Grosjean és Kevin Magnussen autóinak festése vélhetően nem változik a Brit Nagydíjra.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Rich Energy marad a Haas névadó szponzora (Fotó: AFP)

 

A Rich Energy nemrégiben a Twitteren jelentette be, hogy a Haas gyenge teljesítménye és a Formula–1-ben zajló politikai viszonyok miatt szerződést bont az amerikai istállóval. Az F1 világa értetlenül állt a bejelentés előtt, és sokan abban sem voltak biztosak, hogy a vállalat valóban felhagy-e a Haas szponzorálásával.

Végül csütörtök délelőtt adott ki kisebb közleményt a csapat, ebben azt állítja, hogy nem történt szerződésbontás az energiaital-gyártó céggel.

 

"Rich Energy is currently the title partner of Haas F1 Team. I cannot comment further on the contractual relationship between our two parties due to commercial confidentiality." - Guenther Steiner, Team Principal

8,544 Likes, 132 Comments - Haas F1 Team (@haasf1team) on Instagram: ""Rich Energy is currently the title partner of Haas F1 Team. I cannot comment further on the..."„A Rich Energy most is a névadó szponzora a Haas F1-es csapatának. Nem kommentálnám a továbbiakban a két fél közötti szerződéses együttműködést kereskedelmi okokból" – idézték Günther Steiner csapatfőnöket az istálló Instagram-oldalán.

Bár eszerint a Rich Energy nem hagyta el a Haast, a közeljövőben nem változik az alakulat autóinak és a csapattagok egyenruhájának kinézete, a történetnek vélhetően még nincs vége...

A Motorsport.com forrásai szerint a szerdai Twitter-bejegyzést a vállalat vezérigazgatója, William Storey tette ki, ő azonban nem kérdezte meg előtte a részvényeseket, hogy beleegyeznek-e a szerződésbontásba. A honlapnak nyilatkozó egyik érintett szerint mindent elkövetnek, hogy megmentsék az együttműködést, mert Williamnek nem volt joga ilyet tenni.

FRISSÍTÉS: Steiner természetesen később is bőven kapott kérdést a témában a csütörtöki médianapon, de megkérte az újságírókat, hogy ne kérdezzék erről, mert egyelőre nem mondhat túl sokat. Azt viszont megerősítette, hogy a Rich Energy neve és színvilága a Brit Nagydíj hétvégéje alatt is látható lesz az autóikon, illetve az egyéb helyeken.

2021.01.22 17:47:46

F1 KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.

2021.01.18 07:05:48

F1 ZSOLDOS BARNA

Bár nyernie nem sikerült, talán emlékezetesebb marad a története, mint sok futamgyőztesé.

2021.01.11 19:50:58

F1 ZSOLDOS BARNA

Michael Schumacher utódját látták benne, ám Vettel és a Ferrari kapcsolata katasztrofális véget ért.

2020.12.27 09:28:00

F1 ZSOLDOS BARNA

Rekordok, furcsaságok, megvalósult álmok, nagy győzelmek és főleg egy csodás megmenekülés története.

2020.12.24 22:53:38

F1 TÓTH ANITA

Hazánk egyetlen Formula–1-es pilótája háromgyerekes apaként már óvatosabban nyomja a gázpedált.