F1: a Force Indiánál alaposan elbeszélgetnek Pérezékkel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.26. 16:24
A Force India elfogadhatatlannak tartja Sergio Pérez és Esteban Ocon ütközését Bakiban, az istállónál azt sem tartják kizártnak, hogy enélkül a győzelem is meglehetett volna.

A Kanadai Nagydíj után Azerbajdzsánban is nagy volt a feszültség a futamot követően a Force Indiánál. Montrealban a verseny hajrájában Sergio „Checo” Pérez nem volt hajlandó elengedni Esteban Ocont, míg Bakiban egyenesen ütközésig fajult a két pilóta csatája, mikor is a második safety caros újraindítás során a francia a falhoz tolta Pérezt. A mexikóinak jól jött a verseny félbeszakítása, mert így csapata megpróbálhatta helyreállítani az autóját, de a törött ülése miatt végül fel kellett adnia a küzdelmet. Ocon be tudta hozni a másik Force Indiát a hatodik helyre, de természetesen az istállót nem nyűgözte le pilótáik koccanása.

„A legrosszabb dolog, amit megtehetsz, az, ha belemész a csapattársadba, mert így más istállók kezébe adod az esélyt, amit nem kellene – mondta Otmar Szafnauer, a Force India sportigazgatója. – Az eset azért is bonyolult, mert egy utcai pályán történt, és Checo szinte bármelyik másik pályán könnyedén arrébb tudott volna menni, amivel elkerülhették volna az ütközést. Bakiban azonban egy fal volt ott.”

„Alaposan meg fogjuk vizsgálni az esetet, és elmondjunk a versenyzőinknek, hogy az ilyen egyszerűen elfogadhatatlan. Meg fogják érteni ezt, mert okos srácok. Checónak nem sikerült jól az újraindítás, míg Estebannak igen, ő azonban nem hagyott elég helyet a csapattársának. Vettel ennél az újraindításnál kapta meg a büntetését, szóval az ütközés nélkül le tudtuk volna győzni őt, sőt, akkor úgy gondoltuk, hogy akár Ricciardo is meglehet.”

Szafnauer persze tudja, hogy felesleges feltételes módban beszélni a múltról, ám biztos abban, hogy az ütközés nélkül jóval előrébb végezhettek volna.

„Persze azt is mondhatjuk, hogy ha nem szakítják félbe a versenyt, Hamilton fejvédője nem jön le, és könnyedén megnyeri a futamot. Szóval elgondolkozhatunk azon, hogy mi lett volna ha… Azonban a második vagy a harmadik helyet elcsíphettük volna.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik