F1: a Ferrari megkezdte a téli felkészülést – Alesi fia először bevetésen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.01.25. 15:35
null
Giuliano Alesi 30 évvel édesapja, Jean Alesi ferraris debütálása után vezethet először F1-es gépet (Fotó: Twitter/ScuderiaFerrari)
A Formula–1-es Ferrari Fioranóban teljesít privát tesztet, melynek keretein belül hét versenyző, köztük Giuliano Alesi, Mick Schumacher és Carlos Sainz Jr. is lehetőséget kap a héten.

 

Mint beszámoltunk róla, a Ferrari ezen a héten tart privát tesztet Fioranóban, ahol a 2018-as géppel kezdte meg a téli felkészülést. Az összesen ötnaposra tervezett gyakorlás keretein belül nem kevesebb mint hét pilóta jut szerephez. Hétfőn elsőként a maranellói csapattal 1991 és 1995 között versenyző Jean Alesi fia, Giuliano Alesi foglalhat helyet az SF71H volánja mögött, aki így 30 évvel édesapja ferraris debütálása után vezethet először F1-es gépet.

A franciához hasonlóan Marcus Armstrong is átesik a tűzkeresztségen, aki Chris Amon 1969-es szereplése után elsőként kap új-zélandiként lehetőséget az olasz istállótól. Az első napot a Ferrarival már tavaly is tesztelő Robert Svarcman zárja.

Kedden a koronavírussal másfél héttel ezelőtt megfertőződő Charles Leclerc térhet vissza a volán mögé, míg szerdán az elküldött Sebastian Vettel helyére érkező Carlos Sainz Jr. debütálhat Ferrari-színekben. A spanyol összesen másfél napot kap, őt csütörtök délután a Haas újonc versenyzője, Mick Schumacher váltja, aki péntek délelőtt is autóba pattanhat. A tesztet a Formula–2-es bajnokságot a német mögött záró, de F1-es ülést nem kapó Callum Ilott zárja péntek délután.

A 2021-es idény előtti hivatalos téli tesztet március 12–14-én rendezik Bahreinben, míg az első versenyhétvégét a tervek szerint két héttel később, a március 28-i hétvégén tartják ugyancsak a szahíri pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik