F1: „A Ferrari felzárkózik, és mindenki boldog lesz”

Vágólapra másolva!
2015.06.21. 12:36
Bernie Ecclestone szerint a Red Bull a szüntelen fenyegetőzései ellenére sem fogja elhagyni a Formula–1-et, amelynek legfőbb problémája, hogy egyetlen csapat uralja a versenyhétvégéket.

Miután Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa a héten elmondta, mennyire kiábrándult az F1-ből, és leszögezte, hogy ha el akarja hagyni, semmi sem tarthatja a sportágban, Bernie Ecclestoneazt mondta, nem tart a két F1-es istállót és a hétvégi futamnak otthont adó pályát birtokló osztrák vállalat távozásától.Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa a héten elmondta, mennyire kiábrándult az F1-ből, és leszögezte, hogy ha el akarja hagyni, semmi sem tarthatja a sportágban, Bernie Ecclestoneazt mondta, nem tart a két F1-es istállót és a hétvégi futamnak otthont adó pályát birtokló osztrák vállalat távozásától.

„Csalódott a Red Bull, nemde? Azt mondják, nem a saját hibájukból ilyen gyengék, és ez a legfőbb bajuk. Nem feltétlenül akar kiszállni, úgy látom, nem akar lemondani a szerelemről, csak éppen új barátnőre van szüksége. Ezt a Renault-nak is meg kell értenie. Ha valaki szívbeteg, a világ legjobb fogorvosa sem segíthet rajta. A Red Bullnak csupán versenyképes motor kell – mondta Ecclestone. – Ismerem Mateschitzet, nem fogja feladni, előbb száll ki nyerő szériában, mint amikor így veszít.”

Ecclestone szerint a Formula–1 az utóbbi hetek, hónapok kritikái ellenére jó állapotban van.

„A sportszabályzatot alaposan át kell néznünk, az emberek nem értik, mik ezek a motorok miatt kirótt rajthelybüntetések, és már senki sem mehet át a pályán egyetlen fehér vonalon sem – mondta Ecclestone. – Ennek ellenére nem érzem úgy, hogy nagyobb bajban lenne az F1, mint bármikor volt. Mindig voltak gazdag és szegény csapatok, a vesztesek mindig panaszkodtak. A győztes sohasem kesereg, de a legnagyobb baj, ha mindig ugyanaz nyer. Most ez okozza a legfőbb problémát, de a Ferrari és a McLaren hamarosan felzárkózik, nyílt lesz a harc az élen, és megint boldogak lesznek a nézők.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik