F1: a Ferrari egyedi festéssel készül a visszatérő Las Vegas-i Nagydíjra

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.11.09. 22:01
null
Sainz (balra) és Leclerc (jobbra) versenyruhája is új dizájnt kapott (Fotó: Twitter/ScuderiaFerrari)
A Formula–1-es Ferrari új köntösbe öltözteti az SF23-ast a jövő hétvégén rendezendő Las Vegas-i Nagydíjra.

 

A Formula–1 mezőnye negyvenegy év után vendégeskedik újra Las Vegasban, és a Ferrari úgy határozott, különleges, történelmi festéssel ünnepli a kaszinóváros visszatérését. Az olasz csapat az 1970-es, valamint az 1980-as évek elején használt dizájnt kívánta megidézni, aminek értelmében a hagyományos piros mellett a fehér szín kapott főszerepet az SF23-ason.

 

 

A maranellóiak figyeltek a részletekre, a feliratok és a rajtszámok is azt az időszakot elevenítik fel, amikor az F1 legutóbb a helyszínen járt. Az autófényezés mellett a versenyzők, Charles Leclerc és Carlos Sainz Jr. versenyruhája is megváltozott, s azon is a fehér szín kapott nagyobb figyelmet a piros mellett. A két pilóta emellett a bukósisakja festésén is változtat, hogy minél jobban igazodjon az új dizájnhoz.

 

 

A Scuderia mellett egy alakulat még biztosan egyedi dizájnt fog használni a jövő hétvégén rendezendő Las Vegas-i Nagydíjon: a Red Bull még az idénykezdet előtt jelentette be, hogy mindhárom amerikai helyszínen rajongók által tervezett festéssel fog versenyezni.

A versenynaptárban legutóbb 1982-ben szereplő Grand Prix több szempontból is különleges lesz: a versenyt helyi idő szerint szombat este rendezik meg (közép-európai idő szerint vasárnap reggel rajtol a futam), ráadásul meglehetősen hűvös körülmények között, ami újfajta kihívás elé állíthatja az istállókat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik