F1: A Red Bullnál ismét dúl a polgárháború - sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
2013.03.25. 14:13
null
Sebastian Vettelre össztűzként zúdulnak a bírálatok a nemzetközi sajtóban (Fotó: Reuters)
A nemzetközi sajtó főként Sebastian Vettel vitatott diadalát taglalta a vasárnapi Formula–1-es Malajziai Nagydíj után, mivel a címvédő német pilóta annak ellenére előzte meg csapattársát, az ausztrál Mark Webbert, hogy a Red Bull vezetői megkérték a boxból: maradjon mögötte.

NÉMETORSZÁG
Bild: Győzelem és háború. Vettel piszkos diadala. A világbajnok egyre inkább hasonlít példaképére, Michael Schumacherre a pályán, akinek kegyetlensége hét vb-címet eredményezett. Schumit szerették vagy gyűlölték – Vettel a legjobb úton halad efelé.
Abendzeitung: Vakmerő előzésével Vettel ellopta a győzelmet csapattársa elől. Csak találgatni lehet, hogy mennyire komolyan gondolta a bocsánatkéréseket az emlékezetes futam után.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ilyen már régóta nem volt a Formula–1-ben: ez a nagydíj iskolapéldáját mutatta a különcség és a csapatszellem közti összeegyeztethetetlenségnek.
Stuttgarter Zeitung: Vettelnek bocsánatot kellett kérnie a győzelemért.
Süddeutsche Zeitung: Vettel nyert Malajziában, de sokat rontott a saját hírnevén. Ha elfajul a vita, veszélyes játék kezdődhet, ezért fontos a szabályok tisztázása.

NAGY-BRITANNIA
The Times:
Vettel ledobta az álarcot, és megmutatta jellemének azt az oldalát, amely eddig rejtve maradt, és most átütött az aranyos-vidám imázson.
The Sun: Ez az eset árt Vettel hírnevének, ahogy korábban mentora, Michael Schumacher teljesítményét is beárnyékolták bizonyos incidensek.
The Independent: Vége a fegyverszünetnek: Vettel lopott győzelme után Webber tajtékzik a dühtől. A vitatott malajziai siker, amely előtt Vettel szembeszegült a csapattal, PR-gránát lett az istálló számára, és egyben leleplezte a német pilóta gátlástalan győzni akarását.
The Guardian: A Red Bullnál ismét dúl a polgárháború. A haragos Webber nem vett részt a futam utáni csapatünnepségen, a verseny közben pedig félreérthetetlenül bemutatta az ujjával véleményét Vettel előzéséről. Vettel bocsánatot kért, Webber pedig várhatóan marad a Red Bullnál, de a feszült viszonyuk tovább romlott, az ausztrál az idény végén távozhat az istállótól.
Daily Mirror: Rossz házszám! Lewis Hamilton bakizott a boxutcában: a Mercedes helyett a McLarenhez állt be kerékcserére. Mindig hangoztatta, hogy egyszer visszatér a McLarenhez, de senki sem gondolta volna, hogy már a második futamon megteszi. Még barátnője, a popsztár Nicole Scherzinger sem tudta palástolni széles mosolyát a tévedés láttán.

OLASZORSZÁG
Corriere della Sera:
Szép kis meglepetés a Ferrarinak: Fernando Alonso koccant Vettellel, tönkretette az első szárnyát, és kiállt. A Red Bullnál áll a bál, Vettel a csapatutasítás ellenére elvette a győzelmet Webbertől.
La Stampa: A kannibál Vettel gúnyt űz Webberből, és nyer Malajziában. Alonso K. O.
Corriere dello Sport: Malajzia, a vadnyugat. Alonso hibázott, Vettel adta a nehézfiút.
La Gazzetta dello Sport: Vettel megcsalta Webbert, Alonso kidobta a futamot. A spanyol túlságosan siet, Felipe Massa nem találja a ritmust, a Ferrari nem tudja tartani a lépést a legjobbakkal. Már megint a régi nóta. Bíztunk benne, hogy véget ért az az időszak, amikor a Ferrari kullogott a többiek után. Aztán jön az első kör Sepangban, és máris visszacsúsztunk egy évet. Vagy kettőt.
La Repubblica: Diadal, sértődés és lökdösődés. Vettel felrobbantotta a Red Bullt. Kettős győzelem Sepangban, Vettel a vb-pontverseny élén, a Red Bull vezet a konstruktőröknél, mégis dúl a viszály. A két pilóta összeveszett, miután kétkörnyi küzdelem után Vettel megelőzte Webbert, aki dühében a középső ujját mutatta neki.

SZAVAZÁS

Mi a véleménye Sebastian Vettel előzéséről? - Köztér

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

SPANYOLORSZÁG
El País:
Webbernek sok mindent fel lehet róni, de az ausztrál pilóta továbbra is úriember. Más versenyzők nagy balhét csaptak volna a helyében.
El Mundo: Nyílt háború zajlik a Red Bullnál, noha Vettel és Webber eddig sem értette meg egymást. Most azonban mindennél mélyebb a szakadék a csapattársak között.
El Periodico: Túladagolt Red Bull: a győztes Vettel és mellette Webber szánalmas látvány volt a dobogón. Még a harmadikként célba érő Lewis Hamilton is keserűen nézett maga elé.
Marca: Feszült arcok a pódiumon: Vettel és Webber nem nézett egymásra, nem is beszélve az ölelésről vagy pezsgőlocsolásról.

FRANCIAORSZÁG
L'Equipe:
Rosszkedv Malajziában. Nem sok eső esett, de a futam végén viharos volt a hangulat. A nagy Prost–Senna párbajokat leszámítva alig lehetett látni olyan feszültséget a dobogón, mint Sepangban.
Le Figaro: Vettel övön aluli ütése és győzelme.
Liberation: Vettel úgy nyert, hogy süketnek tettette magát, Alonso pedig a túl merész taktika miatt kényszerült feladni a versenyt. A csapatutasításokról szólt a malajziai futam. Vettelt tévútra vezette az elkényeztetett gyermek-szindróma, akinek mindent megengednek.

AUSZTRIA
Kurier:
A világbajnok lesre futott. Vettelre úgy záporozott a kritika Malajziában, mint a trópusi eső. Vajon végleg gyermekkori példaképének, Michael Schumachernek a nyomdokaiba lép, akit Simlis Schuminak csúfoltak?
Kronen Zeitung: Hidegháború az F1-ben. Így néz ki egy győztes? A Red Bull 13. kettős győzelmét aratta, de keserű a mellékíze. Vettel bocsánatkérése nem érdekelte csapattársát.

AUSZTRÁLIA
Sportal Australia:
A naiv Webber azt kapta, amit megérdemelt. Tényleg azt hitte, hogy Vettel mögötte marad? El kell döntenie, hogy nyerni akar-e, vagy mellékszereplő marad.
The Age: Ez a győzelem Webberé volt. A Red Bullnál rosszabb a hangulat, mint valaha.
The Australian: Vettel izmozása után Webbernek a dühöngés maradt. A német figyelmeztetésre számíthat istállójától.

MALAJZIA
New Straits Times:
Szégyen és harag. A sportszerűtlen Vettel nem hagyta nyerni Webbert.

VETTEL HATALMAS CSATÁBAN ELŐZTE MEG WEBBERT

HAMILTON A MCLARENNÉL AKART KEREKET CSERÉLNI

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek