F1: Fernando Alonso 2026-ig hosszabbított az Aston Martinnal

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.11. 22:24
Alonso 2026-ig marad az Aston Martinnál (Fotó: AFP)
A Formula–1-ben szereplő Aston Martin istállója hivatalos honlapján jelentette be csütörtökön, hogy több évre szóló új szerződést kötött a csapat veterán spanyol versenyzőjével, Fernando Alonsóval.

 

Az Aston Martin hivatalos honlapján megjelent szűkszavú közlemény csak annyit említ, az istálló több évre szóló szerződést hosszabbított a spanyollal. Később aztán kiderült, Alonso 2026-ig tartó új kontraktust szignózott, ami azt jelenti, hogy a tavaly nyolcszor is dobogóra álló versenyző 45 éves koránál is tovább vezet majd a Formula–1-ben. 

„Nagyon sok mindent mondtak és írtak már az F1-es jövőmről az elmúlt hónapokban, de most azért vagyok itt, hogy bejelentsem: további évekre maradok a csapatnál. Az év elején azt mondtam magamnak, előbb el kell döntenem, hogy akarom-e folytatni a versenyzést, aztán leülök a csapattal megbeszélni, ők hogy állnak ehhez. Amióta tizenöt hónapja megérkeztem, nagyon is otthon érzem magam, ráadásul az elmúlt időszakban rengeteg mindent értünk el együtt” – idézte az istálló honlapja Alonsót. 

Hasonló idősen legutóbb még 1962 és 1968 bajnoka, Graham Hill (45 évesen a 11 hónaposan) indult utolsó versenyén, az 1975-ös Brazil Nagydíjon.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik