Az Aston Martin ajánlatot tett Adrian Neweynak

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.03.29. 15:35
Adrian Newey (Fotó: AFP)
Olasz és német sajtóértesülések szerint újabb ajánlatot tett az F1-es Aston Martin-istálló Adrian Neweynak, a Red Bull technikai gurujának, az osztrák istálló egyik fő sikerkovácsának.

Az olasz Motorsport.com Italia és a német Motorsport-Total is úgy tudja, hogy Lawrence Stroll minden eddiginél jobb ajánlatot tett Neweynak a Szaúdi Nagydíj hétvégéjén. Az Aston Martin tulajdonosa a csapat felvásárlása után is próbálkozott már a korábban a Williamsszel és a McLarennel is világbajnoki címeket nyerő szakembernél, de akkor nem járt szerencsével.

Most viszont a Red Bullon belüli feszültségekről hallva és a Milton Keynes-i állítólagos bizonytalanságra alapozva újabb próbát tett, és abban bízik, hogy a 65 éves Newey ezúttal rábólint az ajánlatra. A szaklapok szerint ezúttal azért van valós esély Newey csapatváltására, mert az Aston Martin 2026-ra Honda-erőforrásokra vált, és a szakember jobban bízik a Red Bull legújabb sikereihez hajtóműveivel hozzájáruló japán márkában, mint a Red Bull és a Ford bizonytalan közös projektjében.

Neweyt korábban a Ferrari is kereste, de 65 évesen már nem akarja elhagyni Angliát, a Milton Keynestől félórányi autóútra fekvő Silverstone-ba viszont nem okozna neki gondot napi szinten bejárnia.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik