Olasz Nagydíj: „Verstappen, a gumiabroncs-bűvölő” – sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2023.09.04. 13:16
null
Max Verstappen ismét kivívta a nemzetközi sajtó elismerését (Fotó: Getty Images)
A nemzetközi sajtó a sorozatban tizedik futamgyőzelmét arató, s ezzel rekordot döntő Max Verstappent méltatja a Forma-1-es Olasz Nagydíj másnapján, de bőven jut a dicséretből a harmadik helyen záró Carlos Sainz Juniornak is.

NAGY-BRITANNIA
The Sun:VER-NOMENÁLIS. Max Verstappen sorozatban aratott 10. futamgyőzelmével rekordot döntött az Olasz Nagydíjon.”

Daily Mail: „A kérdés, hogy ki minden idők legjobb pilótája, még megválaszolásra vár, de pillanatnyilag Verstappen a bolygó legjobbja.”

The Guardian:Max Verstappen az Olasz Nagydíjon aratott győzelmével beírta magát a történelemkönyvekbe. A Red Bull pilótája rekordot jelentő sorozatban tizedik diadalával olyan tett, amit a világbajnokság 1950-es rajtja óta még senki.”

SPANYOLORSZÁG
Marca: „A Red Bull és Leclerc között Sainz dobogós lett, ami aranyat ér.”

As: „Bár Sainz nem nyerte meg a győztesnek járó trófeát, a Ferrarinál ő lett a legjobb.”

Mundo Deportivo: „Verstappen nyert a Ferrari otthonában, Sainz pedig a Leclerc-rel folytatott érthetetlen harc után nagy csatában harmadik lett. A Ferrari-szurkolók arról ábrándoztak, hogy a lehetetlen ezen a vasárnapon kevésbé lesz lehetetlen.”

OLASZORSZÁG
Corriere dello Sport:
„Max Verstappen sorozatban tizedik futamgyőzelmét aratta és növelte az előnyét összetettben. Ezzel együtt a monzai hazai verseny pozitív eredményekkel zárult a Ferrari számára, ahogy az elvárható volt.”

Gazzetta dello Sport: „Verstappen kivárt és odacsapott. Sainznak köszönhetően a Ferrari álmodozhatott.”

Tuttosport: „A monzai futamon Sainz megmutatta harcosságát, Max Verstappent és Sergio Pérezt is körökön át maga mögött tartotta.”

FRANCIAORSZÁG
L'Équipe: „A 2023-as szezon Max Verstappen és a Red Bull-istálló vitathatatlan uralmáról szól.”

AUSZTRIA
Kronen Zeitung: „A Ferrari 14 körig álmodozhatott – aztán jött Max.”
Kurier: „Max Verstappen az Olasz Nagydíjon megmutatta klasszisát. Körültekintően versenyzett, türelmes maradt, a megfelelő pillanatokban visszafogta magát és támadott, amikor támadni kellett.”

SVÁJC
Blick:
„A Ferrari-szurkolók álmai legkésőbb a 15. kör után szertefoszlottak. A gumiabroncs-bűvölő, hamarosan háromszoros világbajnok Max Verstappen ismét kíméletlen volt.”

Tages-Anzeiger:
„A korábbi F1-es versenyző Jos Verstappen fiának mindössze egy kis vereséget kellett elkönyvelnie vasárnap: a nap legjobb versenyzőjének mást választottak. Carlos Sainz, a nap harcosa a szurkolók 31,5 százalékának szavazatát kapta, Verstappen 13,3 százalékot gyűjtött. A hollandot csak ebben a küzdelemben lehet legyőzni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik