F1: a Ferrari megerősítette Laurent Mekies távozását

Vágólapra másolva!
2023.07.27. 14:59
null
Mekies az AlphaTaurinál folytatja (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Ferrari hivatalosan bejelentette, hogy Laurent Mekies versenyigazgató távozik a csapattól, és már a most hétvégi Belga Nagydíjon sem lesz ott a maranellóiakkal.

 

 

 

Mint ismert, a Red Bull április végén jelentette be, hogy a következő évtől Laurent Mekiest nevezi ki a csapatfőnöki posztra a fiókcsapatánál, az AlphaTaurinál. Ezt követően a francia szakember továbbra is betöltötte a versenyigazgatói pozíciót a Scuderiánál, miközben a háttérben az olaszok és az osztrákok, között arról folytak a tárgyalások, hogy Mekies mikor távozik Maranellóból, illetve mikor kezdheti meg a munkát Faenzában.

A Ferrari a Belga Nagydíjat megelőző sajtónapon hivatalosan is megerősítette, hogy a versenyigazgató ezen a hétvégén int búcsút, és Spa-Francorchamps-ban már nem is lesz ott a csapattal. Helyét Diego Ioverno veszi át a bokszfalon, akit sportigazgatónak neveznek ki, aminek keretein belül ő felel minden sportkérdésért, illetve tartja a kapcsolatot a Nemzetközi Automobil-szövetséggel (FIA) is. Matteo Togninalli vezető versenymérnök és Ravin Jain versenystratéga mellett Ioverno is közvetlenül Frédéric Vasseurnek felel.

A Motorsport.com értesülései szerint a távozó Mekies a kényszerszabadság után 2024. január 1-jén állhat munkába a faenzaiaknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik