F1: Ecclestone győzte meg az Aston Martint Vettelről

MTI, I. SZ.MTI, I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.10.28. 11:27
null
Sebastian Vettel Bernie Ecclestone lobbijának is köszönheti, hogy jövőre az F1-ben fog versenyezni (Fotó: AFP)
Bernie Ecclestone, a Formula–1 kereskedelmi jogait korábban birtokló brit üzletember egy interjúban elárulta, jelentős szerepet vállalt abban, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a Ferraritól jövőre a gyári Aston Martin istállóhoz igazoljon.

A 90. születésnapját szerdán ünneplő Ecclestone a sport1.de weboldalnak azt mondta, nyomást gyakorolt Lawrence Strollra, a most még Racing Point néven futó csapat tulajdonosára, hogy 2021-re szerződtesse le a német versenyzőt.

„Elmagyaráztam neki, hogy Sebastian még mindig nagyon jó pilóta, és ha leszerződteti, akkor meglátja, hogy a végén ez a megállapodás mindkét félnek előnyös lesz” – nyilatkozta Ecclestone, és hozzátette: úgy véli, érvei segítettek meggyőzni Strollt abban, hogy a mexikói Sergio Pérez helyére Vettelt vigye a gyári Aston Martin istállóhoz.

A brit üzletember azt is elárulta, gyakran beszél telefonon Vettellel, akinek meghallgatja a gondjait, gondolatait, és általában tanácsokat is ad neki.

„A Ferrari mindig is egy kevéssé átlátható csapat volt, amelyben a belső politika állandóan nagy szerepet játszott” – mondta Ecclestone, utalva arra, hogy Vettel szerződését hat év után nem hosszabbították meg a maranellóiaknál.

„Valójában csak akkor húzott mindenki egy irányba, amikor Michael Schumacher náluk versenyzett – jelentette ki Ecclestone. – Szerencsére Vettel jövőre új kihívás elé néz az Aston Martinnal, és minden olyan embernek választ fog adni, aki az idén már kételkedett a képességeiben."

Vettel csapattársa az Aston Martinnál a tulajdonos fia, Lance Stroll lesz 2021-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik