F1: Nem lennék Arrivabene helyében – Ecclestone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.04. 16:59
Bernie Ecclestone szerint a Ferrarinak gyorsan össze kell kapnia magát, ha eredményeket akar, de hisz az olasz istálló előrelépésében.

Ecclestone örülne annak, hogy jövőre nagy csatákat láthatnának a rajongók az élen, ezért reméli, hogy a Ferrari előre tud lépni annyit, hogy felvegye a versenyt a Mercedesszel és a Red Bull-lal.

„Nagyon reménykedem abban, hogy a Ferrari összeszedi magát, és elkezd futamokat nyerni – nyilatkozta a brit. – Amikor anno Jean Todt hozzájuk került, ami amúgy kockázatos lépés volt a részéről, egy teljes mértékben olasz csapatról volt szó, és nem szívesen fogadtak külföldieket. Én akkor azt mondtam nekik, hogy ha közösen világbajnokságot nyernek, majd biztosan találnak Jean ősei közül valakit, aki eredetileg Szicíliából származik. Mára azonban megint igazi olasz csapattá vált a Ferrari, és így is irányítják a csapatot. Emiatt nem lennék Maurizio helyében.”

Ecclestone-tól azt is megkérdezték, hogy milyen területen kellene változtatnia a Ferrarinak ahhoz, hogy eredményes legyen. A sportág első embere szerint a csapatnak a Mercedesről kellene példát vennie, és úgy kellene irányítani a csapatot, ahogy az a német istállónál történik, de az ő lehetőségeikkel a Ferrari is sikeresebb lenne.

„Ha Maurizio olyan támogatást kapna, mint a Mercedes, biztosan nyernének versenyeket, de abban is biztos vagyok, hogy jövőre teljesen más Ferrarit láthatunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik