F1: a Sauber-istálló egyetlen jó híre, hogy még itt van

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.30. 13:17
A 2017-re tervezett új szabályok a jelen állás szerint szinte lehetetlenné teszik a Sauber számára, hogy ott jövőre is ott legyen a mezőnyben, árulta el Beat Zehnder, a csapat ügyvezetője Szocsiban.

„Jó hírt mondjak? Most itt vagyunk – zárta rövidre Zehnder a csapat kilátásairól szóló nyilatkozatát. – Voltunk már jobb helyzetben, nem titok, hogy pénzügyi gondjaink vannak. Dolgozunk a megoldáson, de nem könnyű feladat. Az idei költségvetés nagyon magas, a szponzoroktól és a Bernie-től befolyó pénz nem elég.”

A 21 versenyes szezon költségei mellett a 2017-es autók elkészítésének anyagi vonzata is próbára teszi a csapatokat, főleg a kicsiket, akik a Bernie Ecclestone által kezelt közös kasszából jóval kevesebbet kapnak, mint az élgárdák. Mint ismert, jövőre szélesebb autókat fogunk látni szélesebb kerekekkel, így növelnék az autók sebességét.

„Ennek a szabályváltoztatásnak súlyos következményei lehetnek ránk és a többi kis csapatra nézve – mondta Zehnder. – Az egy dolog, hogy az autó alkatrészeit nem fogjuk tudni átmenteni egyik évről a másikra, de olyan, eddig nem létező terheket is ránk rónak, mint például az új gumimelegítő paplanok vásárlása. Sok ilyen apróságból nagy összeg jön össze, milliókról beszélünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik