F1: mégis barátságos vége lehet a Van der Garde-ügynek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.13. 09:49
null
Van der Garde a Sauber kezeslábasában
A szerdai és csütörtöki szigorú hangú pereskedés és fenyegetőzés után békésebb hangon folytatódott a Giedo van der Garde kontra Sauber ügy a melbourne-i bíróságon. A felek a péntek délutánra kiírt tárgyalás szombatra halasztását kérvényezték azzal az indokkal, hogy megpróbálnak megegyezni egymással.

A péntek délutáni tárgyalás egy órát csúszott, mert a Sauber ügyvédje későn ért a bíróságra. Az ausztrál bíró már másodfokon is igazat adott Van der Gardénak, aki azt szeretné elérni, hogy érvényes szerződésével a csapat egyik pilótája legyen a 2015-ös szezonban. Az új tárgyalás már arról szól, milyen következményei lennének a Sauberre nézve, ha mégsem ültetné be a pilótát az autójába.

Ennek jelenleg Van der Garde szuperlicencének hiányában formai akadálya van, de ha megszűnne a gát, a pilóta ügyvédje a Sauber Melbourne-be szállított felszerelésének elkobzását és Monisha Kaltenborn börtönbüntetését kérte.

Péntek délután azonban rövid tárgyalás után mindkét fél arra kérte a bíróságot, halassza el a tárgyalást. Mivel hétvége lesz, félő volt a Sauber számára, hogy a jövő hétre tolják a tárgyalást, ami azzal járna, hogy a csapat felszereléseit nem vihetik el Malajziába a többiekével együtt, azaz a svájciaknak külön szállítási díjat kellene fizetniük.

A bíróság azonban beleegyezett abba, hogy szombat délelőtt folytatódjon a per, s arra kérte a feleket, addig is próbáljanak meg egymással megegyezni.

A Sauber pénteken az Ausztrál Nagydíj első szabadedzését kihagyta, a másodikon Marcus Ericsson és Felipe Nasr vezette az autóit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik