F1: Alonso nélkül is két spanyol indulhat Melbourne-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.09. 17:13
Fernando Alonso távol maradása ellenére két spanyol versenyzőt neveznek a hét végi Formula–1-es idénynyitóra Ausztráliában, a Toro Rossó-s Carlos Sainz Jr. mellett a Manornál Roberto Merhi ül autóba.

A Marussia jogutódjaként induló Manor eddig csak a brit Will Stevenset nevezte meg versenyzőjeként, most azonban Merhit is megnevezték. Korábban pletykáltak arról, hogy Kevin Magnussen ül be a másik Manor-Ferrariba, illetve szóba került a svájci Fabio Leimer is, de a GP2 2013-as bajnokával nemrég szakított személyes szponzora, így még a japán Super Formulában induló csapatával is szakítania kellett.

Merhi tavaly Monzában, Szuzukában és Szocsiban is vezethette pénteki szabadedzésen a Caterham-Renault-t, de akkor még csak erre volt engedélye az FIA-tól. A Sainz által megnyert Formula Renault 2.5-ös bajnokságot a harmadik helyen zárta, s úgy tervezte, az idén is ebben a sorozatban szerepel.

Sajtóhírek szerint a Manorral egyelőre nem állapodott meg a teljes szezonról. Amennyiben igazak a Magnussenről szóló pletykák, az is elképzelhető, hogy csak az első (néhány?) futamra kap szerződést, amíg a dán a McLarennél Alonsót helyettesíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik