F1: Monacóban a Mercedes a favorit - Alonso és Räikkönen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.14. 10:37
Fernando Alonso és Kimi Räikkönen úgy véli, a jövő hét végi Monacói Nagydíjra a Mercedes érkezik fő favoritként, mert ha sikerül megszereznie az első rajtkockát, a versenyen is jó esélye lesz arra, hogy az élen maradjon.

„Egyértelmű, hogy a Monacói Nagydíjra a Mercedes érkezik fő esélyesként. A legutóbbi három versenyen az övék volt az első rajtkocka, tavaly Michael Schumacher csak a büntetése miatt nem indult a pole-ból Monte-Carlóban, nagyon meglepne, ha kikapnának az időmérőn. Ott pedig nem lehet előzni, a jó helyezéseiket tovább meg tudják majd tartani. Ahhoz, hogy esélyünk legyen a győzelemre, sürgősen ki kell találnunk valamit az időmérőre" – fogalmazott Alonso még a Spanyol GP utáni sajtótájékoztatón.

„Ahogy Fernando mondta, a Mercedes sajnos nagyon gyors lesz Monte-Carlóban, és ha megszerzik az időmérőn az első sort, utána nehéz lesz velük bármit is kezdeni – helyeselt Räikkönen. – Barcelonában a pálya utolsó szakaszán messze kiemelkedett a Mercedes a mezőnyből, ez az a része a spanyol aszfaltcsíknak, amely nagyon hasonlít a monacói szűk kanyargós pályára. Ha ugyanazt teszik, amit tavaly, nehéz lesz legyőzni őket."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik