F1: Alonso szerint ő már a legendák közé tartozik

Vágólapra másolva!
2012.12.03. 20:38
Fernando Alonso úgy véli, bár elbukta a 2012-es Formula–1-es világbajnokságot Sebastian Vettellel szemben, minden eddiginél nagyobb tisztelet övezi, és nem túlzás Juan Manueel Fangióhoz, Michael Schumacherhez vagy Ayrton Sennához hasonlítani. A Ferrari pilótája erről csapata valenciai évadzáró ünnepségén beszélt.

„Őszintén szólva nem érdekel, mit gondolnak rólam Németországban vagy máshol – mondta Alonso. – Az a fontos nekem, hogy az utcán szembe jövő emberek megölelnek, gladiátornak és szamurájnak hívnak. Az a fontos, hogy a Ferrari-család 1200 tagja a vacsorán állva tapsol."

„Régebben is fogalmaztak meg rólam jó véleményt, de azt a fajta tiszteletet még a 2005-ös és a 2006-os vébécímem megszerzésekor sem kaptam meg, amit most – folytatta a spanyol. – Ha a Formula–1 legendái közé akarsz tartozni, nem elég világbajnokságokat nyerned, olyan nehéz szezonokon is túl kell jutni, mint nekem volt a mostani. Nincs annyi vébécímem, mint Fangiónak vagy Schumachernek, de a legjobbak közé tartozom. Senna hármat nyert, sokak szemében mégis ő a legjobb. Azt szeretném, hogy amikor visszavonulok, a világbajnoki elsőségeim számától függetlenül a legjobbnak tartsanak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik