Schumacher szerint csak idő kérdése, mikor lesz világbajnok Vettel

Vágólapra másolva!
2008.12.15. 21:07
Michael Schumacher és Sebastian Vettel a vasárnapi Bajnokok Tornáján (az autósport különböző kategóriáinak legjobbjai a Wembley Stadionban mérték össze tudásukat egy speciális versenyen, az egyéni viadalt Sébastien Loeb nyerte) győzelemre vezette Németországot a csapatversenyben. Schumacher a verseny után kijelentette: Vettel előbb-utóbb világbajnok lesz a Formula–1-ben.
Vettel (balra) és Schumacher a Bajnokok Tornáján
Fotó: Action Images (archív)
Vettel (balra) és Schumacher a Bajnokok Tornáján
Vettel (balra) és Schumacher a Bajnokok Tornáján
Fotó: Action Images (archív)
Vettel (balra) és Schumacher a Bajnokok Tornáján

„Sajátos stílusban vezet, élmény őt versenyezni látni –mondta a Gazetta dello Sportnak Sebastian Vettelről Michael Schumacher. – Fejlődnie kell még, de hamarosan nagyon szép sikereket fog elérni.”

Sébastien Vettel első teljes Formula–1-es idényében 35 pontjával a 8. helyen végzett az összetett pontversenyben, ami már önmagában is figyelemre méltó teljesítmény, de az, hogy a Toro Rosso volánja mögött megnyerte az idei Olasz Nagydíjat és ezzel 21 évesen minden idők legfiatalabb pilótája lett, még inkább magára ráirányította a figyelmet.

„Vettel egy született zseni és előbb-utóbb biztosan világbajnok lesz” – nyilatkozta Schumacher azt követően, hogy a vasárnapi Bajnokok Tornáján Vettellel közösen győzelemre vezették a német csapatot.

Persze Vettel számára még nagyon hosszú út vezethet a végső sikerig, hiszen a következő szezonban a Red Bull-Renault volánja mögött még aligha lesznek világbajnoki esélyei.

A Ferrari korábbi pilótája a 2009-es új szabályokról is elmondta véleményét.

Schumacher szerint a módosítások semmilyen hatást nem gyakorolnak majd a Formula–1 erőviszonyaira, ugyanis a nagyobb csapatoknál dolgoznak a legjobb szakemberek és ők fognak majd a lehető legjobban alkalmazkodni az új viszonyokhoz.

Ennek ellenére Schumacher úgy gondolja, hogy az aerodinamikai változások következtében az egyes futamok sokkal izgalmasabbak lesznek majd.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik