A Ferrari biztos abban, hogy a motorproblémák nem ismétlődnek meg

Vágólapra másolva!
2008.03.20. 16:21
Az Ausztrál Nagydíjon jelentkezett műszaki problémák csak egyszeri, megismételhetetlen alkalommal hátráltatták a csapatot - legallább is ezt reméli a Ferrari. Az olasz csapat szóvívője elmondta, a magas hőmérséklet következtében az üzemanyag felvételéért felelős szelepek hibásodtak meg, s ez okozta mindkét autó leállását.
A Ferrari Malajziában javítana
Foto: Reuters
A Ferrari Malajziában javítana
A Ferrari Malajziában javítana
Foto: Reuters
A Ferrari Malajziában javítana

Az olasz csapat mindkét pilótája idő előtt adta fel a hétvégi Ausztrál Nagydíjat. A brazil Felipe Massa alatt a 30. körben adta meg magát a Ferrari, míg Kimi Räikkönen autója négy körrel a futam vége előtt állt le - igaz a finn pilóta Rubens Barichello kizárását követőn legalább egy ponttal gazdagodott.

Az Albert Parkban történt sajnálatos események (legalábbis a Ferrari számára) után természetesen a tönkrement egységeket azonnal visszaszállították a csapat főhadiszállására, Maranellóba, ahol már elemezték is a meghibásodások okát.

A vizsgálat megállapította, hogy az Ausztráliában tapasztalt nagyon magas hőmérséklet következtében azok a szelepek hibásodtak meg, amelyek az üzemanyag felvételéért voltak felelősek. A motor miután nem kapott elég benzint, természetesen leállt.

„Ez egy üzemanyag-ellátási probléma volt, ami részben a Melbourne-ben tapasztalható magas hőmérsékletnek volt köszönhető. Ez okozta a felvevő-szelep hibáját mindkét motorban” – nyilatkozta a Ferrari szóvivője.

„Ez nem egy minőségellenőrzési, vagy egy hűtési probléma volt. Nyilvánvaló, hogy nem tudod megváltoztatni a már kifejlesztett motorokat, de keményen fogunk dolgozni azért, hogy javítsunk a helyzeten. Biztosak vagyunk abban, hogy ez egy egyszeri, kivételes alkalom volt.”

A javítási lehetőség adott, a hétvégén ugyanis újra a pályán kőröznek a száguldó cirkusz versenyzői. Vasárnap a Malajziai Nagydíjat rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik