A kaotikus első futam után mindenki reménykedik a jó folytatásban

Vágólapra másolva!
2008.03.16. 14:35
Lewis Hamilton győzelmét hozta a Formula-1-es világbajnokság idei első futama, de a brit sikerén kívül is történtek érdekes dolgok az idénynyitón. A világbajnok Räikkönen a futam után szerzett pontot, két német fért fel a dobogóra, és a francia újonc, Sebastien Bourdais is remekül mutatkozott be a legjobbak között.
Nick Heidfeld az 5. helyről rajtolt, és Hamilton mögött érkezett célba
Fotó: Reuters/Mick Tsikas
Nick Heidfeld az 5. helyről rajtolt, és Hamilton mögött érkezett célba
Nick Heidfeld az 5. helyről rajtolt, és Hamilton mögött érkezett célba
Fotó: Reuters/Mick Tsikas
Nick Heidfeld az 5. helyről rajtolt, és Hamilton mögött érkezett célba

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg 2008-ban a Formula-1-es világbajnokságot?

Szavazatok száma: 3323

Kimi Räikkönen
47 % (1547)
Felipe Massa
19 % (631)
Lewis Hamilton
29 % (970)
Heikki Kovalainen
1 % (28)
Robert Kubica
4 % (121)
Nick Heidfeld
1 % (26)
Kezdjük a végével. A futam után a szervezők kizárták a Honda pilótáját, Rubens Barrichellót, mert a brazil a tilos jelzés ellenére hajtott ki a boxutcából. Mivel a brazil a hatodik helyen végzett, így a futamot befejezni nem tudó, de 9. helyen végző világbajnok Kimi Räikkönen is egy helyet előrelépett, és pontot szerzett.

A kizárásnak köszönhetően előrébb lépett Sebastien Bourdais is egyet, a hetedik helyre. A Toro Rosso versenyzője így nyilatkozott a hír után: "Remélem megkapjuk a két pontot, az első Nagydíjamon az nem lenne olyan rossz!"

A kaotikus futam egyik nagy nyertese a második helyen végző Nick Heidfeld, aki remek futamot tudhat maga mögött, és a jó rajt lendületet adhat a BMW-nek. A dobogón örülhetett egy másik német is Nico Rosberg személyében, akinek ez volt az első dobogós helyezése pályafutása során.

A fiatal versenyző alig talált szavakat, hogy kifejezze boldogságát: "Nagyon, nagyon boldog vagyok, el kell, hogy mondjam, dobogón lenni a Formula-1-ben csodálatos érzés. Hálával tartozom az összes csapattagnak, akik nagyszerűen dolgoztak az egész tél során, jó munkát végeztek, és remek fejlesztéseket csináltak. Nagy bátorítást ad, hogy úgy érzem, fejlődhetek a Williams-szel."

NÉZZE MEG AZ AUSZTRÁL NAGYDÍJ HÁTTERÉT BEMUTATÓ INTERAKTÍV ÖSSZEÁLLÍTÁSUNKAT!

A negyedik helyen a kétszeres világbajnok Fernando Alonso végzett, aki Hamilton csapattársát, Heikki Kovalainent előzte meg. A finn a futam után beszámolt arról is, hogyan sikerülhetett ez a spanyolnak.

"Mikor a célegyenesbe értünk, letéptem a sisakomon található fóliát, és ezután véletlenül megnyomtam a sebességszabályozó gombot, ami az autót a boxutca limitjén tartja, és Fernadónak sikerült visszaelőznie. Elégedett vagyok a helyezésemmel, de van bennem egy kis csalódottság."

A címvédő Räikkönen csalódott volt, hogy nem tudta befejezni az első futamot. A finn többször is hibázott, de végső vesztét motorproblémák okozták. Ettől függetlenül értékelte az egy pontot is: "Egyértelmű, hogy nem ez a legjobb kezdés, de hosszú a szezon, és tudjuk, hogy képesek vagyunk feltámadni nehezebb helyzetből is, mint ez."

AUSZTRÁL NAGYDÍJ

VÉGEREDMÉNY
1. Hamilton McLaren-Mercedes 1 óra 34:50.616 perc
2. Heidfeld BMW Sauber + 5.478 mp hátrány
3. Rosberg Williams-Toyota + 8.163
4. Alonso Renault + 17.181
5. Kovalainen McLaren-Mercedes + 18.014
6. Nakadzsima Williams-Toyota + 1 kör
7. Bourdais Toro Rosso-Ferrari + 2 kör
8. Räikkönen Ferrari + 3 kör

AKIK FELADTÁK A VERSENYT:
Kubica BMW Sauber 50. körben
Glock Toyota 44
Szato Super Aguri-Honda 33
Piquet Renault 31
Massa Ferrari 30
Coulthard Red Bull-Renault 26
Trulli Toyota 20
Sutil Force India-Ferrari 9
Webber Red Bull-Renault 1
Button Honda 1
Davidson Super Aguri-Honda 1
Vettel Toro Rosso-Ferrari 1
Fisichella Force India-Ferrari 1


Rubens Barichello eredményét a futam után törölték
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik