Räikkönen továbbra is „éhes”: nem elég neki egy világbajnoki cím

Vágólapra másolva!
2008.03.10. 19:02
A Formula-1-es világbajnokság legutóbbi idényének győztese, a finn Kimi Räikkönen kijelentette: éhesebb a sikerre, mint valaha. A Ferrari pilótája elmondta, nem elégedett meg a megszerzett világbajnoki címével, s továbbra sem szeretne az ötödik-hatodik pozícióban harcolni, csak a győzelem érdekli.
Kimi Räikkönen
Fotó: Reuters
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen
Fotó: Reuters
Kimi Räikkönen

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg 2008-ban a Formula-1-es világbajnokságot?

Szavazatok száma: 3323

Kimi Räikkönen
47 % (1547)
Felipe Massa
19 % (631)
Lewis Hamilton
29 % (970)
Heikki Kovalainen
1 % (28)
Robert Kubica
4 % (121)
Nick Heidfeld
1 % (26)
Sokan megelégednek az életükben egy világraszóló sikerrel. Mint ahogy sokan gondolják úgy is, hogy a Formula-1-es világbajnokság előző idényének győztese, Kimi Räikkönen is halványabban fog versenyezni, mint tette azt 2007-ben. A Ferrari pilótája azonban egészen másképp gondolkodik.

"Mindenki, aki úgy gondolja, hogy boldog és megelégedett vagyok, az nagyot téved" - nyilatkozta Kimi Räikkönen, az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt nem egész egy héttel.

"Soha sem okozott örömet ha az ötödik, vagy a hatodik helyen versenyeztem. Azért vagyok a mezőnyben, hogy nyerjek."

A 28 éves pilótát sokan a hétvégén kezdődő idény elsőszámú esélyeseként tartják számon, a finn és csapata, a Ferrari ugyanis remekül teljesített a teszteken a holtidényben. A világbajnoki címvédő most azonban csak az első futamra koncentrál.

"Készülök az új szezonra, és remélem, hogy erősen fogjuk kezdeni az évet, ami után már könnyebb lesz a helyzetünk" - reménykedett Räikkönen.

"Mindenben fejlődnünk kell. Én is javulok minden egyes alkalommal, amikor beülök az autómba. Szóval csapatként kell előre haladni, és fejlődnünk kell azokon a területeken, amelyeken szeretnénk"

Egyelőre jó helyzetben van Räikkönen és a Ferrari. Az Autosport magazin szakírója például összeállított egy érdekes listát, a szezon előtti teszteredmények alapján.

A felsorolás szerint a címvédő körönként átlagban tíz métert verne a második Heikki Kovalainenre (McLraen), tizenegyet a harmadik Felipe Massára (Ferrari) és tizenhatot Lewis Hamiltonra (McLaren).

A lista (illetve a tesztidőszak) arra is rávilágít, hogy a Ferrari és a McLaren jócskán kiemelkedik a mezőnyből, az ötödik Nico Rosberg ugyanis már több mint harminc métert kapna körönként.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik