Fernando Alonso attól tart, esélye sem lesz a dobogós helyezésre

Vágólapra másolva!
2008.02.21. 15:03
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso attól tart, a Renault olyannyira elmarad a legjobbaktól, hogy idén esélye sem lesz a dobogós helyezésre a Formula-1-ben. A spanyol klasszis szerint a francia csapat autója meg sem közelíti a Ferrari, a McLaren és a BMW tempóját.
Fernando Alonso nem lát esélyt idén a dobogóra
Reuters
Fernando Alonso nem lát esélyt idén a dobogóra
Fernando Alonso nem lát esélyt idén a dobogóra
Reuters
Fernando Alonso nem lát esélyt idén a dobogóra

„Nagyon, nagyon messze vagyunk tőlük. Úgy tűnik, idén is az lesz a helyzet, mint a tavalyi év végén: a két Ferrari, a két McLaren és a két BMW lesz elől. Ha így történik, akkor csak a hetedik helyért harcolhatunk” – jelentette ki Alonso az AS című sportnapilapnak adott interjújában.

Az elmúlt hetek tesztjei jelentősen alátámasztják a kétszeres világbajnok véleményét, bár az is az igazsághoz tartozik, hogy időnként a Williams és a Red Bull is beleszólt a legjobbak „csatájába”. Persze, általában kiderült utólag, hogy a kiemelkedő időeredményeket majdnem üres tankkal érte el az említett két csapat valamelyik pilótája…

„A mostani helyzetben túlságosan optimista lennék, ha a dobogóról beszélnék. Persze, jelentősen javul majd a hangulatom, ha megérkezünk az első nagydíj helyszínére és elkezdem a bemelegítést az edzésre. Akkor biztosan azt gondolom majd, hogy akár a dobogóra is felállhatok” – fejtegette Alonso.

A spanyol klasszis tavaly a McLaren versenyzője volt, de összeveszett a vezetőséggel és csapattársával, Lewis Hamiltonnal, ezért idő előtt távoznia kellett. Több hetes gondolkodás után végül visszatért korábbi munkaadójához, a Renault-hoz, és elmondása szerint idén „szűkebb idők” jönnek.

„Hideg fejjel azt hiszem, hogy ebben az évben csak álom lehet a dobogó. Jelenlegi állapotunkban még ahhoz is sokat kell küzdenünk, hogy bejussunk az időmérő edzés utolsó szakaszába” – kesergett a spanyol pilóta.

Sokan úgy vélik, idén a Ferrari tarolhat a száguldó cirkuszban, Jarno Trulli egyenesen azt állítja, már a rajt előtt eldőlt a világbajnoki cím sorsa, csak Kimi Räikkönen vagy Felipe Massa nyerheti a pontversenyt.

„A Ferrari egyike a favoritoknak, de ők sem emelkednek ki, szoros verseny várható – jegyezte meg Alonso, majd így folytatta: - A BMW rendkívül gyors, amikor teletankolják. Időnként megnézi az ember a teljesítményüket, és csodálkozik, milyen remek időket érnek el 25-30 körös szakaszon, amikor 60 vagy 70 kg-os üzemanyag-mennyiséggel mennek. Ez az elmúlt két-három teszt legnagyobb meglepetése” – zárta mondandóját Fernando Alonso.

Az 59. Formula-1-es világbajnokság március 14-16-án a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik