A kétszeres világbajnok Alonso kedden ismét Renault-val tesztel

Vágólapra másolva!
2008.01.15. 12:05
Több, mint egy éves „szünet” után kedden ismét Renault-val tesztelt az 59. Formula-1-es világbajnokságra készülő Fernando Alonso: reggeltől a jerezi gyakorláson vesz részt tizenhárom pilótatársával együtt. A spanyol klasszis már hétfőn este ellátogatott a népszerű pályára, akkor még „csak” az üléspróba szerepelt a programban.
Fernando Alonso kedden kezdte meg az autós felkészülést az idei szezonra
Reuters
Fernando Alonso kedden kezdte meg az autós felkészülést az idei szezonra
Fernando Alonso kedden kezdte meg az autós felkészülést az idei szezonra
Reuters
Fernando Alonso kedden kezdte meg az autós felkészülést az idei szezonra

A kétszeres világbajnok klasszis legutóbb a 2006-os, szezonzáró Brazil Nagydíjon vezetette a francia csapat autóját, akkor az összetett verseny győzteseként szállt ki az autójából. A tavalyi szezonban nem jött össze a címvédés, a McLaren-Mercedes alkalmazottjaként a harmadik helyen végzett a finn Kimi Räikkönen (Ferrari) és a brit Lewis Hamilton mögött.

Fernando Alonso viharos idényt követően hagyta el a McLarent, noha nagy reményekkel érkezett. A spanyol versenyző azonban gyorsan „észrevette”, hogy újonc csapattársa, Lewis Hamilton roppant gyors és eredményes, viszonyuk hetek alatt megromlott. A kétszeres világbajnok ugyanis folyamatosan sérelmezte, hogy nem részesül korábbi sikereivel „kiérdemelt” bánásmódot, majd a közismert kémügyben is vitatható szerepet válallt, sokak szerint hozzájárult a wokingiakat sújtó súlyos büntetéshez.

A McLaren nem sokkal a szezon befejezése után fel is bontotta Alonso szerződését, ezután heteken át szerződés nélkül tengette életét. A spanyol klasszist több csapattal is hírbe hozták, de a Ferrari, a Toyota, a Red Bull és a Honda sem állapodott meg vele. Végül – egyáltalán nem meglepő módon – Flavio Briatore és a Renault csapott le Alonsóra, abban a reményben, hogy a közös munka eredményeként a francia csapat visszatér a száguldó cirkusz legjobbjai közé.

A spanyol klasszis kedden végre autóba ült, a tavalyi szezonzáró óta először gördült ki versenypályára. Néhány perccel reggel 9 óra után tette meg „beállító körét”, majd belevetette magát a késő délutánig tartó munkába. Fernando Alonso mellett további tizenhárom pilóta köröz Jerezben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik