Brawn: Michael Schumacher még évekig örömmel segít a tesztelésben

Vágólapra másolva!
2007.12.28. 16:49
Michael Schumacher még évekig segítheti a Ferrarit a Formula-1-es tesztelések során, de ez nem jelenti azt, hogy visszatérne a versenyzéshez. Erről Ross Brawn, a hétszeres világbajnok német legenda egykori maranellói főnöke beszélt.
Michael Schumacher idén a teszteken segítette a Ferrarit
www.autosport.com
Michael Schumacher idén a teszteken segítette a Ferrarit
Michael Schumacher idén a teszteken segítette a Ferrarit
www.autosport.com
Michael Schumacher idén a teszteken segítette a Ferrarit

„Michael imádja az autóvezetést. Most is azt teheti, amit a legjobban szeret” – szögezte el a brit szakember, aki a 2006-os szezon végéig segítette technikai igazgatóként az idén két világbajnoki címet szerző Ferrarit.

A nemzetközi sajtó egy része és a szurkolók is azt találgatták az elmúlt hetekben, hogy visszatér-e a száguldó cirkusz futamaira a sportág történetének legsikeresebb klasszisa, lévén több teszten is autóba ült. Ráadásul Michael Schumacher nemrég a londoni Bajnokok Tornáján is remekelt, bebizonyította, alig kopott a tudása.

„Jól ismerem őt, így nem gondolom, hogy mostani feladataitól egyenes út vezetne az a versenyzésig. Ez két különböző dolog, de tény, imádja a gyorsaságot. Imádja, hogy vezethet, fejlesztheti az autót és részese lehet a sikereknek. Így a tesztelés is kielégíti az erre vonatkozó vágyait” – jegyezte meg Brawn.

Az angol szakember már a Benettonnál is együtt dolgozott Michael Schumacherrel, vagyis renegeteg közös sikerélményben volt részük. Brawn az idei szezonban szabadságát töltötte, a következő világbajnokság során pedig már a Honda-csapatért dolgozik.

„Michael valószínűleg sohasem hagyja el a Ferrarit. Lehet, hogy változnak majd a céljai, de mindig nagyon közel marad a csapathoz” – zárta nyilatkozatát Ross Brawn.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik