Megalázkodott a McLaren-Mercedes, mert ezt diktálta a józan esze

Vágólapra másolva!
2007.12.13. 20:49
Nyilvános bocsánatkérést tett közzé hivatalos internetes oldalán a McLaren-Mercedes Formula–1-es csapata az úgynevezett kémügyben. Ebben megengedte: a Ferraritól származó adatok, információk jobban „beszivárogtak” a csapatba, mint azt korábban gyanították.

Közleményében a McLaren-Mercedes azt is felajánlotta, hogy az új, 2008-as autójának fejlesztését három területen hajlandó leállítani, hogy ily módon „a lehetőségét is elkerülje annak, hogy a Ferrari-információk befolyásolják” a csapat teljesítményét 2008-ban.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) szeptemberben kizárta a McLaren-Mercedest a konstruktőr-világbajnoki pontversenyből, és 100 millió dollár büntetés megfizetésére kötelezte.

A McLaren most azért kért bocsánatot, mert az FIA nem volt hajlandó „hitelesíteni” az MP4-23-ast, és februárra halasztotta a döntést, hogy engedi-e versenyezni az autót. Az ok: az MP 4-23-asról készült részletes műszaki jelentés újra a gyanú árnyékát vetette a wokingi csapatra.

Mivel a 2008-as szezon márciusban kezdődik Ausztráliában, a McLarennek biztosra kell mennie, és tudnia kell, hogy nem lesz újabb retorzió.

„A McLaren szeretné kifejezni nyilvános bocsánatkérését az FIA, a Ferrari, a Formula–1-ben részt vevők és a szurkolók felé” – olvasható a brit-német istálló közleményében.

„Olyan változtatásokra kerül sor, amelyekkel biztosítható, hogy többé nem fordulhat elő hasonló eset.”

A továbbiakban azt is leírják: „…világossá vált, hogy a Ferraritól származó információk sokkal jobban elterjedtek a McLaren csapaton belül, mint ahogyan azt korábban kommunkáltuk”.

(…)

„A McLaren nagyon sajnálja, hogy a saját belső vizsgálatunk erre nem derített fényt, és már elküldtük bocsánatkérő levelünket a Motorsport-világtanácsnak.”

A wokingiak még azt is felajánlották, hogy kifizetik az FIA-nak a kémügyben felmerülő összes költségét. Továbbá ígéretet tettek arra, hogy felülvizgálják a humánpolitikát, már ami az új munkatársak felvételét és a csapat menedzselését illeti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik