Ádáz küzdelem várható a szabadon igazolható Alonso megszerzéséért

Vágólapra másolva!
2007.11.02. 19:29
A Fernando Alonso "kegyeiért" folytatott harcban új fejezet nyílhat, miután a McLaren Mercedes csapat közös megegyezéssel szerződést bontott a spanyol Formula-1-es pilótával, az elmúlt idény összetett pontversenyének harmadik helyezettjével. Az asztúriai származású sztár nem szűkölködik kérőkben, könnyen lehet, nem talál azonban olyan istállót magának, ahol eséllyel szállna "ringbe" a jövő évi világbajnoki címért. Alonso nyugalmat kér, titkos terveiről azonban ő sem tudja, valósággá válhatnak-e...
Fernando Alonso végleg búcsút intett a McLarennek, a jövőt azonban ő sem látja
Fernando Alonso végleg búcsút intett a McLarennek, a jövőt azonban ő sem látja
Fernando Alonso végleg búcsút intett a McLarennek, a jövőt azonban ő sem látja
Fernando Alonso végleg búcsút intett a McLarennek, a jövőt azonban ő sem látja

Alonso menedzsere, Luis Garcia Abad pénteken úgy nyilatkozott, a versenyző szabadon igazolhatóvá vált, és meggyőződése, hogy nem kell majd "lasszóval" keresni a kérőket. Számos csapat tervei között szerepel ugyanis a 26 éves spanyol szerződtetése.

A kétszeres világbajnok korábbi istállója, a Renault Flavio Briatorével az élen már korábban egyértelművé tette, hogy szívesen látná soraiban a McLarennél számkivetetté vált pilótát.

Bár a franciák busás összeget fizetnének Alonsónak, a 2007-es idényben mutatott teljesítményük azonban könnyen lehet, elveszi a kedvét a spanyolnak attól, hogy visszatérjen a Renault-hoz.

Nagyjából hasonló a helyzet a Toyota, a Red Bull és a Williams esetében, ezeknél az istállóknál is merész terveket szövögetnek ugyanis a csapatvezetők. A Toyotánál a távozó Ralf Schumacher helyére érkezhetne, a Red Bullnál Mark Webber, a Williamsnél Nico Rosberg helyét áldozná fel a nemzetközi szaksajtó Alonso számára.

A Ferrarinál és a BMW-nél a technikával már nem lenne gond, Kimi Raikkönen és Felipe Massa, illetve Nick Heidfeld és Robert Kubica azonban kirobbanthatatlannak tűnik pozíciójából.

"Van néhány ötletem, arra vonatkozóan, hol folytassam a jövő idényben. Egyelőre azonban nem tudom, hogy valósággá válhatnak-e" – nyilatkozta a spanyol sajtónak a napokban Alonso.

Esetleges Renaulthoz igazolásáról csak ennyit szólt: "Ha most válaszolnom kell, azt mondom: NEM."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik