Briatore biztos az idén szenvedő Renault 2008-as feltámadásában

Vágólapra másolva!
2007.10.15. 18:18
Flavio Briatore csapatfőnök biztos abban, hogy a Renault jövőre ismét meghatározó szerepet játszik majd a Formula-1-es világbajnokság futamain. Az olasz sikerszakember szerint a 2008-ra tervezett, R28 kódjelű autó bíztató eredményeket ért el a szélcsatornás teszteken, ez lehet az alapja a sikeres szereplésnek.
Renault-ünneplés Heikki Kovalainen Japánban elért 2. helye után
Renault-ünneplés Heikki Kovalainen Japánban elért 2. helye után
Renault-ünneplés Heikki Kovalainen Japánban elért 2. helye után
Renault-ünneplés Heikki Kovalainen Japánban elért 2. helye után

A francia istálló 2005-ben és 2006-ban négy világbajnoki címet szerzett, de idén már nem számíthatott Fernando Alonso szolgálataira és ez meg is mutatkozott az eredményeken. A Japán Nagydíjig egyik versenyzője sem állhatott dobogóra, végül Fudzsiban megtört a jég, a szezont újoncként kezdő Heikki Kovalainen a második helyen ért célba.

„Annak még nincs értelme, hogy most nagy ígéreteket tegyünk, öt hónap múlva lesz az első futam. De nincs logikus érv arra, miért ne nyerhetnénk ismét futamokat 2008-ban” – kezdte nyilatkozatát Briatore.

A Renault elfogadott érvként számít az idei szerény szereplésre, hogy a tavaly téli felkészülés során túlságosan megbíztak a szélcsatornás felmérések eredményeiben, így sokáig rossz úton haladt az autó fejlesztése. Ráadásul a csapat nagyon lassan szokott át a Michelin-abroncsokról a Bridgestone-gumikra, ez is negatívan hatott a teljesítményre.

„Most már tudjuk, miként építsünk autót ezekhez az abroncsokhoz. Ezt egy évvel ezelőtt még nem tudtuk. Idén már ígéretes eredményeket értünk el a szélcsatornás teszteken az R28-cal. A csapat változatlan, senki sem felejtette el, miként kell gyors autót építeni. Úgy érzem, jövőre visszakapaszkodhatunk a minket megérdemlő helyre” – szögezte le a csapatfőnök.

Sokak szerint a jövő évi sikerek záloga lehet az idén a McLarennél szereplő Fernando Alonso visszaszerzése, és a törekvésekre utal, hogy a Renault továbbra sem véglegesítette 2008-as versenyzőit.

„Nem kell elkapkodnunk a bejelentést. Ha minden összeáll, és végre döntöttünk, akkor természetesen közöljük az összeállítást. Kiváló helyzetben vagyunk, jó lehetőségek előtt állunk” – jegyezte meg Flavio Briatore.

Az olasz csapatfőnök hozzátette: tudja, hogy a világbajnoki címért küzdő kétszeres világbajnokot 2008-ra is érvényes szerződés köti a McLarenhez, de ha szabaddá válik, természetesen szívesen látja a Renault-nál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik