Svájci lapértesülés szerint hat futamról tiltják el a McLarent

Vágólapra másolva!
2007.09.13. 11:51
Svájci lapértesülés szerint a Nemzetközi Automobil-szövetség csütörtökön hat Formula-1-es futamról tiltja el a kémügyben gyanúsított McLaren-Mercedest, amely így nem vehet részt az idei sorozat utolsó négy futamán és a 2008-as szezon első két versenyén. Ha beigazolódik a Blick állítása, akkor a wokingiak elveszíthetik az idei két világbajnoki sorozatot.
Lewis Hamilton a párizsi meghallgatás előtt
Reuters
Lewis Hamilton a párizsi meghallgatás előtt
Lewis Hamilton a párizsi meghallgatás előtt
Reuters
Lewis Hamilton a párizsi meghallgatás előtt

Az FIA párizsi ülése 9:30 órakor kezdődött, a BBC értesülése szerint a McLaren részéről – mások mellett –megjelent az összetettben vezető Lewis Hamilton és a tesztpilótaként tevékenykedő Pedro de la Rosa is. A kétszeres világbajnok, idén a második helyen álló Fernando Alonso azonban nincs a résztvevők között. A brit közszolgálati csatorna meglepőnek nevezte, hogy a Ferrarit – mások mellett – a szabadságát töltő korábbi technikai igazgató, Ross Brawn is képviseli.

„Csapatként dolgozunk – indokolta megjelenését Hamilton, majd hozzátette: Nyugodt és magabiztos vagyok a mai döntéssel kapcsolatban”.

Természetesen Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke sem hiányzik, s pilótájához hasonló véleményt fogalmazott meg.

„Boldog vagyok, hiszen minden szükséges munkát elvégeztünk az előkészületek során. Biztos vagyok abban, hogy végre kiderül az igazság” – jegyezte meg a szakember.

Az autosport.com úgy tudja, hogy a McLarent Lewis Hamilton, Pedro de la Rosa és Ron Dennis mellett Norbert Haug, a Mercedes mmotorsport-igazgatója, Jonathan Neale csapatmenedzser és Mansour Oijjeh résztulajdonos képviseli az FIA ülésén. A Ferraritól Brawn mellett Jean Todt vezérigazgató érkezett.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSAINK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik