Állítólag Alonso és De la Rosa e-mail váltása lehet a kulcsbizonyíték

Vágólapra másolva!
2007.09.07. 10:07
A megbízható internetes szakportál, az autosport.com úgy tudja, hogy a Formula-1 világát hónapok óta izgalomban tartó kémügyben az FIA birtokába jutott új bizonyítékok egyike lehet a wokingi istálló két spanyol versenyzőjének, Fernando Alonsónak és Pedro de la Rosának az e-mail váltása. Erről pénteken értesítették az érintetteket, valamint a száguldó cirkuszban szereplő csapatokat.
Pedro de la Rosa és Fernando Alonso okozhatja a McLaren vesztét?
Reuters
Pedro de la Rosa és Fernando Alonso okozhatja a McLaren vesztét?
Pedro de la Rosa és Fernando Alonso okozhatja a McLaren vesztét?
Reuters
Pedro de la Rosa és Fernando Alonso okozhatja a McLaren vesztét?

A weblap szerint a nemzetközi szövetséghez a múlt héten jutott el az elektronikus levél. Valószínű, hogy ez alapján született a napokban az a döntés, hogy jövő csütörtökön a fellebbviteli bizottság ülése helyett ismét az „alapokról” indul az ügy és így a Nemzetközi Automobil-szövetség motorsport Világtanácsa hallgatja meg a McLarent.

Az autosport.com úgy értesült, hogy de la Rosa márciusban tájékoztatta Alonsót arról, hogy Mike Coughlantól - akkori McLaren főtervezezőtől - értesült a Ferrari aktuális beállításairól. Állítólag a nemzetközi szövetség a mai értesítésben büntetlenséget ígért a két spanyol versenyzőnek, ha segítik felgöngyölíteni a kémügyet.

Az internetes szakportál úgy tudja, hogy Alonso és De la Rosa levelezését nem a kémügy két kulcsfigurája, vagyis Nigel Stepney és Mike Coughlan juttatta el az illetékeseknek. Az biztosnak tűnik, hogy a két szakembernek jövő csütörtökön nem kell megjelennie az FIA színe előtt.

A kétszeres világbajnok spanyol klasszist egyébként csütörtökön hiába kérdezték az új bizonyítékokról az újságírók. Alonso hallgatásba „menekült”, de nagy kérdés, hogy a pénteki fejlemények milyen reakciót váltanak ki. Meg nem erősített információk szerint éppen a kétszeres világbajnok szivárogtatta ki a levelezést az FIA-nak, hogy ezzel elérje, elhagyhassa a McLarent!

A Ferrari egyelőre még nem kommentálta az újabb „fordulatot”, de Stefano Domenicali sportigazgató csütörtöki szűkszavú reagálása után hosszabb hivatalos közleményben tudatta, reméli, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetséghez eljutott új bizonyítékok alapján már kiderül a teljes igazság a kémügyben. A maranellói csapat mindenképpen részt vesz a „vádlott” McLaren-Mercedes jövő csütörtöki FIA-meghallgatásán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik