Alonso: Korai lenne, ha már már most a világbajnoki esélyekről beszélnék

Vágólapra másolva!
2007.04.12. 13:50
A kétszeres Formula-1-es világbajnok Fernando Alonso korainak tartja, hogy két, igaz számára sikeres futam után már az idei esélyekről beszéljen. A McLaren-Mercedes ásza az El Mundo című napilapnak adott nyilatkozatában érvként elmondta, gyorsan változnak az erőviszonyok, erre az Ausztrál és a Malajziai Nagydíj végeredménye is jó példát mutat.
Fernando Alonso simán nyert Malajziában
www.autosport.com
Fernando Alonso simán nyert Malajziában
Fernando Alonso simán nyert Malajziában
www.autosport.com
Fernando Alonso simán nyert Malajziában

„Nem akarok beszélni az idei esélyekről, hiszen csak két versenyt rendeztek meg – kezdte interjúját a spanyol klasszis, majd hozzátette: - Persze nem titkoljuk, Malajziában minden jól alakult számunkra. De nem bízhatjuk el magunkat”.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A kétszeres világbajnok a melbourne-i idénynyitón a biztosan győztes Kimi Räikkönen mögött végzett a második helyen, míg vasárnap Sepangban szinte rajt-cél győzelmet aratott, miután gyorsan megelőzte az élről induló Felipe Massát.

„Láthatták, hogy milyen fölénnyel előzött meg Räikkönen Ausztráliában, sőt Malajziában is a Ferrari volt a leggyorsabb a verseny közben. De igen, egyértelmű, hogy versenyben vagyunk velük” – mondta Alonso.

A sepangi verseny után egyébként a kétszeres világbajnok elárulta, nem is álmodott arról, hogy ilyen gyorsan nyer futamot új csapatával. Alonso mindkét világbajnoki címét a Renault-val szerezte. A francia csapat az idei két futamon nem volt versenyben a dobogós helyezésért, s ez nem lepte meg a spanyol csillagot.

„A McLarennel még évekig győztes lehetek, az viszont várható volt, hogy a sikersorozat után visszaesik a Renault. Éppen ez volt ez egyik legfőbb oka annak, hogy elhagytam korábbi csapatomat” – árulta el az összetett versenyben két viadal után vezető Alonso.

A Formula-1 mezőnyére ezen a hétvégén a 4. Bahreini Nagydíj vár.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik