Erősen kezdett, s tervei szerint halad a McLaren-Mercedes

Vágólapra másolva!
2007.03.16. 11:25
A McLaren-Mercedes szinte teljesen elvégezte a pénteki tesztelésre tervezett feladatát, s a két versenyző is elégedett, ami nem meglepő, hiszen a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, valamint az újonc Lewis Hamilton is az élmezőnyben végzett a Formula-1-es világbajnokság Ausztrál Nagydíjának nyitó napján. A spanyol csillag 1. és 7., míg a brit tehetség 4. és 3. helyen zárta a két edzést.
Fernando Alonso szerint minden a terv szerint halad
Fernando Alonso szerint minden a terv szerint halad
Fernando Alonso szerint minden a terv szerint halad
Fernando Alonso szerint minden a terv szerint halad

A wokingi csapat a többiekhez hasonlóan elsősorban a kétféle abroncs tesztelését tartotta szem előtt, de az első edzést kissé megzavaró esőzés más jellegű gyakorlásra is lehetőséget adott.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
„Az eső majd a szél kissé megnehezítette a dolgunkat, de így is jó támpontot kaptunk a szombati feladatok elvégzéséhez. Szinte teljesen megvalósítottuk a terveinket” – mondta a kétszeres világbajnok.

Fernando Alonso azt is elárulta, hogy a McLaren jó irányba halad, még akkor is, ha az első tesztelést megzavaró rossz időjárás némi akadályt jelentett.

„Pozitívak az eddigi tapasztalatok, nagyon várom a következő két napot” – zárta nyilatkozatát a McLaren spanyol ásza.

Fernando Alonso új csapattársa, az ifjú Lewis Hamilton már a téli felkészülés során is villogott, s mostani bemutatkozása is sikeresnek mondható.

„Nagyon izgatott voltam, amikor először gördültem ki a garázsból. Hihetetlen érzést jelentett, hiszen gyerekkorom óta Formula-1-es versenyző akartam lenni. Azzá váltam, s ki szeretném élvezni minden pillanatát – magyarázta a brit reménység, majd hozzátette: - A pálya jó minőségű, s számomra kedvező is, mert imádom az utcai pályákat. A hangulat is csodálatos”.

Lewis Hamilton ismét hangsúlyozta, milyen sokat köszönhet a McLaren Technology Centre-ben elvégzett munkának.

„Rengeteg szimulációt végeztem, de természetesen nagyon jó, hogy már élesben is vezethetem az autót. A kocsi jónak tűnik, nagyon hasznos két edzésen vagyunk túl”.- zárta mondandóját a britek új F-1-es reménysége.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik