Schumi soha nem akart barátokat a pályán

Vágólapra másolva!
2006.10.26. 19:07
Michael Schumacher kijelentette: most még nem lehet megjósolni, visszatér-e valaha pilótaként a versenypályákra. Ismeretes: a 37 éves versenyző hétszeres világbajnokként a Brazil Nagydíj után intett búcsút a Formula–1-nek. Schumacher kizárta, hogy 2007-ben segítene tesztelni a Ferrari autóját.

FILM MICHAEL SCHUMACHER PÁLYAFUTÁSÁRÓL

FILM MICHAEL SCHUMACHER PÁLYAFUTÁSÁRÓL


Nem zárta ki a lehetőségét Michael Schumacher annak, hogy néhány év múlva újra autóba ül és versenyez majd. A Német Túraautó-bajnokságban (DTM) való jövőbeli részvételét firtató kérdésre így válaszolt:

"Miért zárnám ki? Most csak így válaszolhatok. Niki Lauda annak idején visszatért a Formula–1-be, Mika Häkkinen a DTM-ben indul, de mindkettő esetében el kellett telnie bizonyos időnek."

"Nem mondhatom meg teljes biztonsággal, mit teszek majd két-három év múlva" – jegyezte meg a 16 éves pályafutása során 248 nagydíjon 91 futamgyőzelmet arató klasszis.

Egy újabb kérdésre Schumacher kijelentette: fogadni merne rá, hogy 2007-ben nem segít a Ferrarinak tesztelni a csapat autóit.

A 38. születésnapját januárban üneplő korszakos zseni bevallotta: soha nem törekedett arra, hogy a versenypályán barátokat szerezzen magának.

"Miért kellene bárkinek bármit ajándékba adnom, ha a pályán vagyok? – kérdezett vissza. Őszintén szólva amikor a többi pilóta bírál engem, akkor valamit jól csináltam."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik