A Napoli a feltámadást választotta a Wolfsburg otthonában

SOMLÓVÁRI DÁVIDSOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2015.04.16. 21:00
null
A Napoli remek győzelmével már az elődöntőben érezheti magát (Fotó: AFP)
A Napoli 4–1-re elverte idegenben a Wolfsburgot a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén, ezzel tulajdonképpen el is dőlt a párharc.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Wolfsburg–Napoli 1–4 (Bendtner 80., ill. Higuaín 15., Hamsík 23., 64., Gabbiadini 77.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Napoli: feltámadás vagy elkárhozás? – tette fel a hangzatos címek iránt mindig fogékony német sajtó a nápolyiak wolfsburgi vendégjátéka előtt, és az olaszok minden előzetes várakozás és statisztika dacára parádésan kezdtek. Gyakorlatilag tökéletes védekezés mellett ugyanis a vendégek kétgólos előnyre tettek szert az első félidőben: előbb Dries Mertens szolgálta ki parádésan Gonzalo Higuaínt (0–1), majd az argentin kanyarintott jobbról Marek Hamsík elé, aki szintén nem hibázott a tizenegyespont környékéről (0–2).

A máskor annyit ficánkoló Kevin De Bruyne, Bas Dost, André Schürrle trió az első 45 percben egyetlen helyzetet sem tudott kialakítani – de a ráadásban utóbbi lövését nagy bravúrral tolta a lécre a Napoli-kapus, Mariano Andújar.

A szünetben kiderült a statisztikákat böngészve, hogy tulajdonképpen el is dőlt az első játékrészben, hogy nem kap ki a Nápoly, hiszen ha Higuaín tétmérkőzésen betalált a déliek színében (a találkozó előttig 34 alkalommal), sohasem szenvedett vereséget csapata. Arról meg már maga „Pipita" tehetett, hogy az újrakezdés után nem dőlt el gyorsan az összecsapás és a továbbjutás sorsa, hiszen hatalmas ziccerben túl közel lőtte a labdát Diego Benaglióhoz, így a kapus jobb kezével védeni tudott.

Dieter Hecking a mezőnyben megbújó Bas Dost helyére Nicklas Bendtnert küldte be, Schürrlét pedig Ivan Perisiccsel váltotta, míg Rafa Benítez Mertens helyett a súlyos sérülése után lassan játékba lendülő Lorenzo Insignét dobta harcba az új lendület reményében.

Nem is volt ebben hiba, de a 64. percben aztán egy másik hiba megpecsételte a VfL sorsát: Josuha Guilavogui a 16-os előtt José Callejónhoz passzolt, aki helyzetbe hozta Marek Hamsíkot, és máris 0–3 állt az eredményjelzőn. Nem sokáig, mert még a hajrá előtt Insigne gólpasszt adott a másik csereembernek, a Hamsíkot váltó (és a meccs előtt pazar csavarással melegítő)Manolo Gabbiadininek: 0–4! Hogy ne legyen akkora kiütés a vége, arról a Perisic forintos labdáját gólra váltó Bendtner gondoskodott (1–4), de szépítés ide vagy oda, ez a párharc eldőlt.

Megkaptuk tehát a választ: feltámadás, Benítez szép ajándékot kapott 55. születésnapjára.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik