Konferencia: „Mindenki akkor keres jogászt, ha már baj van”

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2018.03.09. 20:02
null
Nagy figyelem kísérte Muszbek Mihály sportközgazdász előadását
Nagy érdeklődés kísérte a Magyar Sport Házában péntek délután megrendezett sportjogi konferenciát, amelyet a Magyar Sporttudományi Társaság sportjogi szakbizottsága szervezett.

Az eseményen a hallgatóság megtöltötte a Magyar Sport Háza nagyelőadóját, sokaknak nem is jutott szék. Az előadók között szerepelt többek között Reinhardt Ákos, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője, Muszbek Mihály, a Testnevelési Egyetem sportközgazdásza, valamint Borbély Zoltán és dr. Gerő Tamás ügyvéd, sportjogi szakjogász.

A témák között szerepeltek a sportgazdaságot, a doppingot érintő kérdések ugyanúgy, mint a sportolói szerződések és a munkajog összeegyeztethetősége, valamint a sportrendezvények látogatásától való eltiltás büntetési nemként történő bevezetése.

„Szeretnénk azt elérni Magyarországon, hogy a sport jogi aspektusai minél több emberhez eljussanak. Törekszünk arra, hogy minél több sportoló és szülő forduljon ügyvédi segítséghez megelőzés céljából, hogy ne legyen baj. Általában mindenki akkor megy ügyvédhez, vagy keres jogászt, ha már baj van. Külföldön már működik a prevenció, erre szerettünk volna rámutatni, minél jobban megszervezni a hátteret és ennek az egésznek a rendszerét” – mondta ifj. dr. Gremsperger Gábor, a Magyar Sporttudományi Társaság sportjogi szakbizottságának főtitkára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik