Rögbi: Maradonának is szólt az új-zélandiak hakája – videó

MTI (Közzétette: M. D.)MTI (Közzétette: M. D.)
Vágólapra másolva!
2020.11.28. 14:47
null
Az argentin játékosok egymást átkarolva nézték az új-zélandiak hakáját (Fotó: AFP)
A szerdán elhunyt Diego Maradona előtt is tisztelegtek mérkőzés előtti hakájukkal a háromszoros világbajnok új-zélandi rögbisek szombaton az Argentína elleni Championship-összecsapás előtt az ausztráliai Newcastle-ben.

Az új-zélandi rögbisek kezdés előtti híres ráhangolásukkor a csapatkapitány Sam Cane egy 10-es új-zélandi mezt helyezett a félpályára, ezzel a hasonló számú mezben szereplő egykori klasszis futballista emléke előtt adózott, majd következett a haka. A rivális argentin játékosok egymást átkarolva nézték az új-zélandi találkozók elengedhetetlen felvezetését, majd fejbólintással és tapssal nyugtázták az ellenfél gesztusát.

Sam Cane egy Maradona nevével ellátott 10-es számú új-zélandi mezt helyezett a félpályára (Fotó: AFP)
Sam Cane egy Maradona nevével ellátott 10-es számú új-zélandi mezt helyezett a félpályára (Fotó: AFP)

A mérkőzést 38–0-ra megnyerték az új-zélandiak, akik így visszavágták a dél-amerikaiaknak a két héttel ezelőtt Sydneyben elszenvedett, nagy sportági szenzációt keltő 25–15-ös vereségért, és nagy lépést tettek a torna megnyerése felé.

Az idei Championshipből még egy mérkőzés van hátra, a házigazda ausztrálok és az argentinok második mérkőzése. Az All Blacks 11 ponttal végzett, míg két riválisa hat-hat ponttal áll, e különbséget csak bónuszpontos győzelemmel lehetne ledolgozni.

A vb-címvédő dél-afrikai együttes a világjárvány miatt lemondta a 2020-as tornán való részvételt. A rendhagyó módon egy országban megrendezett viadalon – amelyet így ideiglenesen Három nemzet tornájának kereszteltek – a csapatok kétszer játszanak mindkét ellenfelükkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik