Rali: Bútor és László is kategóriagyőztes a horvát vb-futamon

Vágólapra másolva!
2022.04.24. 17:38
null
Bútor Róbert mosolyoghat (Fotó: duen.hu)
A Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős kategóriagyőzelmet (RC4) aratott a rali-világbajnokság programjában idén először szereplő horvát versenyen. Az abszolútban Kalle Rovanperä 4.3 másodperccel győzött Ott Tänak előtt.


Szép munka volt! És ebben a szép munkában alaposan el is fáradt a Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős a horvát világbajnoki futamon, amelynek utolsó napja is tartogatott izgalmakat: leesett az eső, és az utolsó gyorsasági szakaszt gyakorlatilag iszapon teljesítette a mezőny, egyáltalán semmiféle tapadás nem volt.

A Peugeot 208 Rally4-et irányító magyar párost azonban ez sem zavarta meg: tökéletesen koncentrálva, a verseny végére több mint öt és fél perces előnyt felépítve nyerte meg a kétkerékhajtásúak küzdelmét.

„A zárónap második szakaszára leszakadt az eső, és iszonyatos nagy sár volt, az utolsó szakaszon azt hittem, hogy defektünk van, mert bármit csináltam, nem reagált az autó, csak csúszott az iszapon – nyilatkozta a célban Bútor Róbert. – Nagyon kellett koncentrálni, az utolsó szakasz rajtja előtt még az orrom vére is eleredt, annyira izgultam, hogy ne hibázzunk. Érdekes, hogy a verseny elején izgultam, meg a legvégén, közte csak élveztem a versenyzést. Szerencsére azonban itt vagyunk a célban, karcmentes az autó, úgyhogy nem lehet okunk a panaszra.”

A WRC3 kategóriában is magyar siker született: a László Zoltán, Kürti Tamás kettős győzedelmeskedett, miután az addigi éllovas Sami Pajari magabiztos előny birtokában összetörte az autóját a zárónapon, a magyar páros pedig élt a lehetőséggel.

Az abszolútban a gyári Toyota-pilóta Kalle Rovanperänak nehéz napja volt: nem választott jól abroncsot az esőre, aminek az lett a vége, hogy hiába vezetett a verseny elejétől kezdve, a végén Ott Tänak majdnem kiénekelte a sajtot a szájából. Végül azonban nem sikerült: Rovanperä elképesztően izgalmas verseny végén 4.3 másodperces előnnyel nyert.

HORVÁT RALI, A VB 4. FUTAMA
Abszolút végeredmény:
1. Kalle Rovanperä, Jonne Halttunen (finn, Toyota Yaris Rally1) 2:48:21.5, 2. Tänak Järveoja (észt, Hyundai i20 N Rally1 ) 4.3 másodperc hátrány, 3. Neuville, Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) 2:21.0 perc h., ...29. Bútor Róbert, Tagai Róbert (magyar, Peugeot 208 Rally4) 35:42.2 p h., ...34. László Zoltán, Kürti Tamás (magyar, Ford Fiesta Rally3) 44:25.5 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik