Autósport: 16 éves magyar lány az Audi német márkakupájában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.16. 18:41
null
Keszthelyi Vivien az Audi TT-kupa legfiatalabb indulója lesz (Fotó: Audi)
Az idén a német Audi TT-kupában szerepel Keszthelyi Vivien, jelentette be az Audi. A 16 éves magyar lány a német márka versenyzői akadémiájának növendéke, s hároméves autóversenyzői múlttal nagy lehetőséghez jut.

Keszthelyi Vivien egyedüli magyarként második éve tagja a gyár kiképzőprogramjának. A TT-kupában a mezőny legfiatalabb tagja lesz, ráadásul a riválisok jelentős része öt-nyolc évvel idősebb nála.

A versenyző célja, hogy a várhatóan erős mezőnyben minél több dobogós helyezést érjen el az egyenlő technikai feltételekkel elindított versenysorozatban, amelyben legfőképpen a tehetség rangsorolja a pilótákat.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az Audi TT-kupa mezőnye a német túraautó-bajnokság, a DTM mezőnyével együtt a híres nürburgringi 24 órás futam hétvégéjén is rajthoz áll. A hét állomásból álló sorozat első versenyére május 5. és 7. között Hockenheimben kerül sor.

A sorozat állandó szereplői mellett tavaly olyan vendégversenyzők is indultak, mint Sven Hannawald német síugró, Marcel Hirscher osztrák és Felix Neureuther német alpesi síző vagy Tanner Foust amerikai ralikrossz- és driftversenyző.

Az érdeklődők a vivienkeszthelyi.com internetes oldalon minden futamot élőben követhetnek.

Keszthelyi Vivien más versenysorozatok egy-egy versenyhétvégéjén is részt vesz csapatával, az Audi Sport Racing versenyakadémia támogatásával működő Team VRS-sel, a magyar szurkolók a Hungaroringen többször is különböző versenyhétvégéken, illetve országszerte további nagyszabású eseményeken találkozhatnak vele.

„Fantasztikus érzés, hogy három, az autósportban töltött év alatt sikerült eljutnom abba a sorozatba, amiről – mint egy nagy lépés a DTM felé – álmodtam. Várom, hogy ebben a sorozatban versenyezzek, hiszen rendkívül nívós mezőnyben bizonyíthatok. Jelenleg a többi versenyzővel együtt veszünk részt egy felkészítő táborban, ahol már többek között az egyforma versenyoveráljainkat is felpróbálhattuk, és számos egyeztetést tartottunk a szezonról. Az első versenyig még lesz időnk gyakorolni, áprilisban lesz egy hivatalos teszt, amin két napig mindenki a pályán lesz, nekem pedig még az akadémián is készülnöm kell a következő feladatokra. A pilóták rendkívül barátságosak egymással, azonban természetesen azt lehet érezni, hogy már most a táborban, s majd a pályán is mindenki a legjobb akar lenni. Nagyon várom már az idénynyitót, új helyszínek, új riválisok, talán a legelső futam lesz a legérdekesebb" – mondta Keszthelyi Vivien.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik