Rooney játékára nincs esély a Bayern ellen

Vágólapra másolva!
2010.04.06. 14:42
null
Rooney nem segítheti csapatát a visszavágón (Fotó: Reuters)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere bejelentette: Wayne Rooney biztosan nem léphet pályára a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján.

A szakvezető elmondta: nem akarja megkockáztatni kulcsjátékosa pályára küldését.

A kitűnő formában levő csatár a müncheni, Bayern által megnyert mérkőzés végén szenvedett bokaszalag-sérülést. A United orvosi stábja a múlt héten két-három hét pihenőt jósolt, az angol lapok viszont hétfőn már azt találgatták, hogy Rooneynak negyven százalék esélye van a visszatérésre a szerdai visszavágón. Nos, a csatár nem tudott kedden együtt tréningezni társaival, Ferguson pedig ezek után nem vállalta a kockázatot.

„Az orvosi csapat fantasztikus munkát végzett, de nem lehet kockázatot vállalni egy nem száz százalékos állapotú játékos bevetésével. Azt sem hinném, hogy a kispadra leülhet, bár lehet, hogy rábeszél arra, hogy nevezzem legalább a cserepadra. Nehéz döntés..." – mondta Ferguson, aki hozzátette, Rooney a Blackburn ellen már visszatérhet.

Az MU hétvégi, Chelsea ellen elvesztett bajnoki rangadóján Dimitar Berbatov helyettesítette Rooneyt – igaz, a manchesteriek találatát nem ő, hanem Federico Macheda szerezte.

A United hat csatárt nevezett a BL kieséses szakaszára, közülük Rooney és Michael Owen sérült, Berbatov és Macheda mellett Mame Biram Diouf és Cameron Stewart vár bevetésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik