Nemzetisport.hu 2009.08.26 21:13 Frissítve: 2015.02.22 01:05

Jövőre kezdődhet az új Loki-stadion építése

Már ebben a szezonban elkezdődhet az új, 15 vagy 30 ezres stadion tervezése Debrecenben, jórészt annak köszönhetően, hogy a cívisváros labdarúgócsapata óriási bravúrt bemutatva kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A minimum 4 és fél milliárd forintos beruházásról Kósa Lajos debreceni polgármester nyilatkozott a városi televíziónak.

 

Új otthona lehet a Lokinak
Új otthona lehet a Lokinak

„A főtáblára kerülés nagyban javította a város pozícióit a tárgyalások során, így nyugodtan mondhatom, hogy most nekilátunk a stadion tervezésének és a szabályozási terv előkészítésének, ha szükséges, a jövő év folyamán pedig az építkezés is elkezdődhet” – nyilatkozta Kósa Lajos polgármester a debreceni városi televíziónak (DTV).

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Orbán Viktor tegnap a Tv2-nek a fantasztikus sikert követően úgy nyilatkozott, hogy ha ismét kormányra kerül, maximálisan támogatja majd az új létesítmény létrehozását, könnyen lehet hogy valóban új „otthona" lesz a magyar bajnokcsapatnak.

„Ha a hadi szerencse mellénk szegődik, akkor Kósa Lajossal közösen tető alá fogjuk hozni azt a stadiont, amit megérdemel ez a város” – mondta tegnap a Fidesz elnöke.

A tervezett beruházás minimum 4 és fél milliárd forintba kerül majd. Kósa pedig a helyi televíziónak elmondta: 15 vagy 30 ezer fő befogadására lesz alkalmas az új létesítmény.

A dvsc.hu tájékoztatása szerint a helyszín valószínűleg a Tócóvölgy lesz. A debreceni önkormányzat képviselő-testülete 2006 őszén, amikor a magyar és a horvát labdarúgó-szövetség közösen pályázott a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére, már tárgyalt arról, hogy itt épülhetne stadion.

 

2022.06.04 23:07:39

Bajnokok Ligája BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mi választunk térfelet, és mi is kezdünk. Ettől persze még sokszor hibázunk, teljesítünk gyengébben. Mint az a sportoló, aki ezért alkalomadtán megorrol ránk. Ami nála egy pontatlan passz, az nálunk egy pontatlan jelző; ami nála egy kihagyott ziccer, az nálunk egy elbaltázott mondat vagy kérdés.

2022.05.31 20:07:13

Bajnokok Ligája MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha Vinícius Valverdével, illetve Rodrygóval együtt ilyen ütemben fejlődik, néhány hónap múlva már senki sem siratja a Párizsban maradó Kylian Mbappét. BL-győzelmek terén meg már most előrébb tartanak, mint a francia csatárcsillag.

2022.05.30 22:27:24

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Szimpatikus, nyitott, karizmatikus egyéniség – íme az összefoglalás.

2022.05.28 10:26:05

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN, DANCSÁK ANDRÁS, KRISTÓ PÉTER

KEZDÉS: 21.00. Infografika a BEK-/BL-történelem harmadik Liverpool–Real Madrid döntőjének érdekességeiről.