Csapatutasítás Alonsónak - a Real Madridnál

Vágólapra másolva!
2010.11.24. 10:31
null
A képsorok alapján Mourinho utasította játékosait (Fotó: Action Images)
A csoportelsőségét az Ajax elleni 4–0-s győzelemmel bebiztosító Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho arról is gondoskodott, hogy a sárga lapot kapó Sergio Ramos és Xabi Alonso ne legyen veszélyben az utolsó találkozón, és arra utasította őket, hogy állítassák ki magukat – bár ezt tagadta az összecsapás után. A Milan első gólját szerző Zlatan Ibrahimovic Ronaldinhót dicsérte az Auxerre ellen 2–0-ra megnyert meccs után.

AJAX–REAL MADRID 0–4

SZAVAZÁS

Hogyan ítéli meg Sergio Ramos és Xabi Alonso kiállítását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Real Madrid nagyon magabiztos sikerrel biztosította be az első helyét a G-csoportban, miután négy góllal megverte az Ajaxot Amszterdamban. A blancók vezetőedzője, José Mourinho azonban nemcsak az eredménnyel foglalkozott, hanem már a jövőre is gondolt, mivel ő utasította Sergio Ramost és Xabi Alonsót arra, hogy provokálja ki a második sárga lapot.

A két spanyol futballistának ugyanis már volt egy-egy sárgája a korábbi csoportmérkőzésekről, és mindketten kaptak egy újabb figyelmeztetést a hollandiai meccsen, így az Auxerre elleni találkozón veszélyben lettek volna, mivel ha azon is sárga lapot kapnak, akkor lemaradtak volna a nyolcaddöntő első összecsapásáról. Az UEFA szabályai szerint ugyanis három különböző meccsen kapott sárga lap után jár egy mérkőzésre szóló eltiltás, majd ezután minden második sárga után kell kihagyni egy összecsapást, és ebben az idényben nem törlik el a lapokat a sorozat során.

A beszámolók és a képek tanúsága szerint Mourinho szólt a cserekapusnak, Jerzy Dudeknek, aki odament Iker Casillashoz a kapu mögött, és megkérte, hogy jelezze Ramosnak, provokálja ki a második sárga lapot Alonsóval együtt. A folytatás már ismert: mindkét játékos időhúzásért kapta meg a meccsen a második sárgát, és emiatt a piros lapot is, ami azt jelenti, hogy ki kell hagyniuk az utolsó (immár tét nélküli) csoportmérkőzést, viszont így nem kettő, hanem csak egy sárga lapot visznek tovább a kieséses szakaszba… Persze Mourinho tagadja, hogy örült volna a lapoknak.

RAMOS: A BÍRÓNAK NEM KELLETT VOLNA KIÁLLÍTANIA

Sergio Ramos Mourinhóhoz hasonlóan tagadta, hogy utasítást kapott volna arra, hogy kiprovokálja második sárga lapját, és úgy nyilatkozott, a játékvezető lehetett volna elnézőbb is a meccs végén.

 

„Amikor Iker odajött hozzám, csak a mérkőzéssel kapcsolatos dolgokról beszéltünk, nem a lapokról. Jól álltunk a meccs végén, és Xabi kiállítása után megpróbáltam időt nyerni, hogy véget érjen a mérkőzés. A játékvezetőnek, az eredmény tudatában, nem kellett volna lapot adnia" – mondta Ramos.

„Nem tetszett, hogy annyi lapot osztott ki a játékvezető egy lefutott meccsen. Itt is, ott is osztogatta a figyelmeztetéseket. Az utolsó kettőt naiv dolgok miatt kaptuk, bár az Auxerre elleni találkozó nem olyan fontos a jövőre nézve. Könnyű volt irányítani a meccset. Az Ajax sokat szabálytalankodott, mégis Ramos az első faultjánál sárgát kapott. Az utolsó két, időhúzásért kapott lap sem tetszett. Mindenesetre elégedett vagyok, mert elsők lettünk, elértük a célunkat. És nagyon elégedett vagyok a kevesebb szerepet kapó játékosokkal is, mint Albiol vagy Arbeloa, mindketten kiválóan futballoztak" – mondta a meccs után Mourinho.

Az Ajax vezetőedzője, Martin Jol sportszerűen elismerte, hogy csapatának nem volt esélye a Real Madrid ellen, és a szakember nem hibáztatta a játékosait az eredményért.

„Nem hibáztatom a játékosaimat, minden tőlük telhetőt megtettek. Ha van megérdemelt vereség, akkor ez az. De legalább tapasztalatot szereztünk. A Real Madrid a világ egyik legjobbja, láthatták, mekkora különbség volt a két együttes között. Madridban kettő nullra veszítettünk, de akkor több lehetőségük volt, mint most. Ha realisták vagyunk, akkor annak tudatában, hogy Olaszország legjobbja, illetve Európa talán legjobbja mögött a harmadikok vagyunk, az nem is olyan rossz eredmény" – mondta Jol.

MOURINHO CSELSZÖVÉSE 
 

 

AZ UEFA IS REAGÁLT
Az UEFA is felfigyelt a Real Madrid játékosainak kiállítására, és vizsgálatot rendelt el az ügyben.  A fegyelmi bizottság első lépésben alaposan áttekinti Craig Thomson játékvezető jegyzőkönyvét, és ha ebből arra a következtetésre jut, hogy a két játékos szándékosan követett el időhúzást, hogy megkapja második sárga lapját, további szankciót alkalmazhat.

 

ALONSO ÉS RAMOS LÁTVÁNYOSAN HÚZTA AZ IDŐT
 

 

AUXERRE–MILAN 0–2

A csoport másik találkozóján az is eldőlt, hogy a második helyen a Milan jut tovább, miután az olasz csapat Zlatan Ibrahimovic és Ronaldinho góljával megverte az Auxerre-t. A nagy gólt szerző svéd támadó az utóbbi időben kevesebb szerepet kapó brazil társát dicsérte.

„Nagy gólt lőttem, a csapat pedig győzött, úgyhogy nyugodtan várhatjuk az utolsó meccset. A meccs végére nagyon elfáradtam, és sok hibát követtem el, úgyhogy kértem, hogy cseréljenek le. Ronaldinho bejött helyettem, és gólt is szerzett. Az egész csapat örült a találatának. Nem játszik sokat mostanában, de nagyon keményen dolgozik az edzéseken" – mondta Ibrahimovic, aki mellett Massimiliano Allegri is örült Ronaldinho góljának.

„Örülök Ronaldinho teljesítményének, mivel nem volt könnyű dolga csereként beállva jól játszani. A csapatom összes játékosa képes áldozatot hozni a sikerért. Ibrahimovic nélkül nem lenne könnyű dolgunk. Ronaldinhóval és Robinhóval a csapatban technikás támadósorunk lenne, de hiányozna a fizikai erő" – mondta Allegri.

Jean Fernandez, az Auxerre vezetőedzője úgy vélte, csapata egy órán keresztül jó teljesítményt nyújtott, ám a kapott gól után már nem tudott talpra állni.

„Egy órán keresztül láthattuk a jó Auxerre-t, de utána a Milan fölénybe került. Nincs miért sajnálkoznunk, főleg a második félidőt illetően. A játékosaim persze csalódottak, mivel nagy reményekkel futottak ki a pályára a szünet után. Az első félidő alapján bíztunk abban, hogy jó eredményt érhetünk el, de az első gól megfogott minket" – mondta Fernandez.

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, G-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Auxerre (francia)–AC Milan (olasz) 0–2 
Gólszerző: Ibrahimovic (64.), Ronaldinho (91.)
Ajax (holland)–Real Madrid (spanyol) 0–4 
Gólszerző: Benzema (36.), Arbeloa (44.), C. Ronaldo (70., 81. – a másodikat 11-esből)
Kiállítva: Xabi Alonso (87.), Ramos (90.)
 A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 5 4 1 11–  2 9 13
2. AC Milan 5 2 2 1   7–  5 2 8
3. Ajax 5 1 1 3   4–10 –6  4
4. Auxerre 5 1 4   3–  8 –5  3

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik