CS. B. 2022.01.20 17:25 Frissítve: 2022.01.20 19:28

BL: nem játszhatnak Franciaországban az oltatlan Chelsea- és Real-játékosok

A Franciaországban jövő hét hétfőtől érvénybe lépő, koronavírusra vonatkozó szabályok értelmében nem léphetnek be az országba azok a profi sportolók, akik nem vették fel a vírus elleni védőoltást, illetve azok sem, akik régebben estek át a fertőzésen. Különösen fájó lehet a szabályozás a Real Madridnak és a Chelsea-nek, hiszen mindkét csapat Franciaországban – előbbi Párizsban, utóbbi Lille-ben – kezdi meg a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszát.

 

Az oltatlan játékosok nem játszhatnak Franciaországban (Fotó: AFP)

 

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem kíván beleavatkozni az ügybe, a csütörtökön megjelent közleményében azt írja, a csapatoknak és játékosaiknak el kell fogadniuk a rendező országok szabályozásait. Hozzátette, az egyenes kieséses szakasz előtt további tájékoztatást tesz közzé, és az is elképzelhető, hogy „speciális” szabályok lépnek életbe.

„Országról országra eltérőek a szabályozások, így speciális körülmények között rendezik a meccseket, melyek kapcsán az államok illetékes hatóságai hozzák meg a döntéseket – írja az UEFA. A csapatoknak be kell tartaniuk a mérkőzéseket rendező országok szabályozásait.” 

Az ESPN úgy tudja, lehetséges, hogy a problémás esetekben semleges országokban kerül sor a Bajnokok Ligája-találkozók lebonyolítására.

Pontosan nem lehet tudni, hogy a londoniak és a madridiak közül kik kapták meg a koronavírus elleni védőoltást, azonban a Premier League decemberi jelentéséből kiderült, a liga játékosainak 16 százaléka még egyetlen oltást sem kapott. A Chelsea – amely nem ismertette, hogy pontosan hány játékosa számít védettnek – nem kommentálta a híreket az amerikai sportlapnak.

A Paris Saint-Germain február 15-én látja vendégül a Real Madridot, míg a Chelsea Lille-ben vendégeskedik a BL-nyolcaddöntő első felvonásának okán.

Nemrég Novak Djokovics ausztráliai kálváriáját követhettük végig, ami azért alakult ki, mert a világelső teniszező anélkül akart szerepelni az Australian Openen, hogy védőoltással rendelkezne.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ

1. MÉRKŐZÉSEK
Február 15., kedd
21.00:
Sporting CP (portugál)–Manchester City (angol)
21.00: PSG (francia)–Real Madrid (spanyol)
Február 16., szerda
21.00:
Internazionale (olasz)–Liverpool (angol)
21.00: RB Salzburg (osztrák)–Bayern München (német)
Február 22., kedd
21.00:
Villarreal (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00: Chelsea (angol)–Lille (francia)
Február 23., szerda
21.00:
Benfica (portugál)–Ajax (holland)
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Manchester United (angol)

VISSZAVÁGÓK
Március 8., kedd
21.00:
Bayern München (német)–RB Salzburg (osztrák)
21.00: Liverpool (angol)–Internazionale (olasz)
Március 9., szerda
21.00: Manchester City (angol)–Sporting CP (portugál)
21.00: Real Madrid (spanyol)–PSG (francia)
Március 15., kedd
21.00: Ajax (holland)–Benfica (portugál)
21.00: Manchester United (angol)–Atlético Madrid (spanyol)
Március 16., szerda
21.00: Juventus (olasz)–Villarreal (spanyol)
21.00: Lille (francia)–Chelsea (angol)

2022.05.05 23:37:42

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Beckernek sohasem sikerült szilárd alapot teremtenie az életének, nem gazdagodott hasznos tapasztalatokkal, hanem felszállt egy sugárhajtású gépre, amellyel elképesztő vakrepülést mutatott be.

2022.05.03 11:35:27

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

A teniszvilág új spanyol csillaga idén három tornát nyert és bejutott a top 10-be a világranglistán.

2022.04.20 23:40:11

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az eset nyomán bizonyára nemcsak Oszakának volt jó napja, engem is jókedvre derített e sztori, plusz eszembe juttatta azokat a sportolókat, akik saját gyengeségből vagy önhibájukon kívül képtelenek voltak profitálni a pályafutásuk dübörgése idején járó jóval átlagon felüli jövedelmükből. És persze azokat is, akik éltek a lehetőséggel, még a korábbi szabályozott rendszerek idején is.

2022.03.29 23:45:41

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

ALAPVONAL. Ashleigh Barty tündérmesébe illő negyedszázados élettörténete derült égből villámcsapásszerű fordulatot vett, és ahelyett, hogy az ausztrál teniszfenomén további győzelmi esélyeit latolgathatnánk, idő előtti (újabb) búcsújának okain tűnődhetünk.