QPR: korábbi angol kapitány lett Redknapp pályaedzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 08:44
A korábbi angol szövetségi kapitány, Steve McClaren pályaedzőként csatlakozik a Premier League-ből kieső, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) augusztusi rajtjára készülő QPR stábjához.

Az 52 éves szakember úgy kommentálta a visszalépésnek tűnő döntést, hogy bár továbbra is az első számú szakvezetői poszt, a menedzseri vonzza, ezúttal fontos volt számára a mihamarabbi munkába állás, és örül, hogy az egyik legjobb menedzser, Harry Redknapp segítője lehet „egy nagyon ambiciózus klubnál".

„Minden tudásommal azon leszek, hogy a QPR visszajusson a Premier League-be" – mondta McClaren, aki februárban távozott a holland Twentétől, és azóta munka nélkül volt. Korábban olyan neves szakemberek mellett dolgozott segítőként, mint Sven-Göran Eriksson (angol válogatott) és Sir Alex Ferguson (Manchester United).

„Boldog vagyok, hogy meg tudtuk nyerni magunknak Steve-et – mondta Harry Redknapp. – Mindenki tudja, milyen kiváló szakember. Új ötletekre, változatosabb módszerekre van szükségem, és egy olyan tapasztalt társra, amilyen ő."

Mivel ötéves munka eredményeképpen 2006-ban bejuttatta a Middlesbrough-t az UEFA-kupa döntőjébe, McClaren rövid ideig az angol válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozhatott, de a 2008-as Eb-kvalifikáció kudarca után leváltották. A Twentével 2010-ben holland bajnok lett.

Úgy hírlik, a szintén PL-kieső Wigan kacérkodott McClaren menedzseri kinevezésével a nyáron, de végül Owen Coyle kapta a megbízást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik