PL: Allardyce lett a Crystal Palace menedzsere – hivatalos

Vágólapra másolva!
2016.12.23. 21:29
null
Allardyce még soha nem esett ki csapatával az élvonalból (Fotó: Twitter/Crystal Palace)
A szeptemberi angliai korrupciós botrány miatt szövetségi kapitányként megbukott Sam Allardyce lett a Crystal Palace labdarúgócsapatának menedzsere.

 

A dél-londoni klub előző trénerét, Alan Pardew-t csütörtökön menesztették. A Sky Sports már aznap délután közölte, hogy értesülései szerint Allardyce a legesélyesebb a megüresedett posztra, majd a 62 éves edző pénteken megkezdte a tárgyalásokat a Crystal Palace edzőközpontjában Steve Parish elnökkel, este pedig a klub honlapján bejelentették, hogy két és fél évre szóló szerződést kötöttek vele.

Allardyce úgy fogalmazott, fantasztikus lehetőség előtt áll, hogy helyrehozhassa a korrupciós botrányban besározódott hírnevét.

Szeptember végén a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilap hozta nyilvánosságra, hogy a tréner arra is felhasználta a pozícióját, hogy egy 400 ezer fontos (150 millió forintos) ügyletben közbenjárjon. Az általa üzletembereknek hitt tényfeltáró riportereknek a többi között tanácsokat adott arra, miként kerülhetik meg az angol szövetség (FA) átigazolási szabályzatának egyik fontos pontját.

Allardyce júliusban vette át a szövetségi kapitányi tisztséget Roy Hodgsontól, de csupán egy mérkőzés jutott neki a válogatott élén, mert szeptember 27-én lemondott.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen gyorsan megállapodtunk, és szerencsések vagyunk, hogy egy ilyen tapasztalt edző elérhető volt számunkra” – mondta Steve Parish.

A Crystal Palace a 17. helyen áll a 20 csapatos Premier League tabelláján. Allardyce mellett szólt, hogy korábban egyik klubcsapatával sem esett ki az élvonalból.

„Allardyce tapasztalt edző, aki nagyszerű munkát végzett, amikor az előző évadban benntartotta a Sunderlandet. Megérdemel egy esélyt, hogy bizonyíthasson a klubfutballban, mert korábban nagyon sikeres volt, a válogatottnál viszont nem alakultak jól a dolgai” – nyilatkozta Keith Millen, a Crystal Palace pályaedzője.

A klub péntek esti közleménye szerint a következő edzést már Allardyce tartja, és ő irányítja a csapatot a hétfői mérkőzésen a Watford otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik