CS. B. 2021.09.17 15:03 Frissítve: 2021.09.17 16:02

Man. City: Guardiola nem kér bocsánatot a szurkolóktól

Beszámoltunk róla, hogy a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola szóvá tette a szurkolóknak, hogy nagyobb létszámban kellett volna jelen lenniük a lipcseiek elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen. A kijelentésén meglepődtek a szurkolók és kisebb felháborodást keltett köztük, ám az 50 éves spanyol szakember nem kér bocsánatot.

 

A spanyol menedzsernek azt javasolta a szurkolói klub főtitkára, hogy maradjon az edzősködésnél (Fotó: AFP)
Guardiolának azt javasolta a City hivatalos szurkolói klubjának főtitkára, hogy maradjon az edzősködésnél (Fotó: AFP)

 

A katalán szakvezető az RB Leipzig ellen 6–3-ra megnyert szerdai Bajnokok Ligája-csoportmeccs után fakadt ki. Az Etihad Stadionban valamivel több mint 38 ezer néző látta a Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is foglalkoztató lipcseiek legyőzését, miközben a létesítményben 54 ezer férőhely van.

Kevin Parker, a City hivatalos szurkolói klubjának főtitkára a brit médiának azt mondta, hogy Guardiolának a saját szakmájánál kellene maradnia, mivel nincs tisztában azzal, hogy néhány drukkernek problémát jelenthet szerda este 20 órára odaérni a stadionba, és kiemelte, hogy az Arsenal és a Norwich elleni angol bajnokin is jelentős számban jelentek meg a hazai drukkerek (előbbin 52 276, utóbbin 51 437).

A spanyol menedzser elmondta, hogy nem a Premier League-meccsek nézőszámaival volt gondja.

„Értelmezni kellene, amit mondok. A két hazai PL-meccsünk után nem panaszkodtam arról, hogy nincs telt házmondta Pep Guardiola. – Nem fogok bocsánatot kérni azért, amit mondtam, hogy szükségünk volt a biztatásra. Azoknak a szurkolóknak nagyon hálás vagyok, akik kijöttek a Lipcse elleni meccsünkre.” 

„Sohasem kérdeztem a szurkolóktól, hogy, miért nem jöttek ki a meccsre. Parker úrnak meg kellene hallgatnia még egyszer, hogy mit mondtam valójában. Nem fogok tőle bocsánatot kérni.”

A korábbi spanyol válogatott játékos védőjére, Nathan Akéra is kitért – akinek édesapja azt követően hunyt el, hogy a 26 éves holland élete első gólját szerezte a BL-ben –, és a Manchester City hivatalos oldalán elmondta, hogy számít rá a Southampton elleni bajnokin.

„Jelenleg John Stones és Aymeric Laporte is sérült. Aké megmutatta, hogy milyen  nagyszerű személyiség. Együtt érzünk vele és számíthat ránk mindenben. Biztos vagyok benne, hogy készen áll, s küzdeni fog értünk szombaton.”


2021.10.26 11:05:55

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Az angol első és másodosztályú klubok 70 százalékánál már nem britek a többségi tulajdonosok.

2021.10.25 19:40:47

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Azt tartják, igazán nagyot csak nagyon magasról lehet zuhanni. Az állítás a maga tényleges értelmében is igaz lehet – aki átélt ilyet, tanúskodhat –, átvitt értelemben pedig még inkább, hiszen van, akinek a kisszék magassága is szédítő. Nos, az MU járt már a legmagasabb platókon is, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy mindig oda igyekezzen visszajutni.

2021.10.24 16:50:20

Angol labdarúgás D. Á.

Könnyen lehet, hogy Ole Gunnar Solskjaer utolsó meccsét láthattuk az MU kispadján.

2021.10.23 20:28:05

Angol labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek következtében a Newcastle, a világ leggazdagabb futballklubja holnap még nem lesz egyben a legjobb is. Sőt, jövőre sem. Vagy talán soha. Tisztelt szurkolói ezért talán kissé korán ünnepeltek.

2021.10.03 16:59:58

Angol labdarúgás B. Á.

A manchesteri fölényt, de gólt nem hozó első játékrész után négyszer is betaláltak a szünet után.