Chelsea: a szurkolók vétózhatják meg a Ricketts család hatalomátvételét

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2022.04.05. 08:53
null
A Brentford elleni bajnoki előtt tüntettek a Chelsea-drukkerek (Fotó: AFP)
A múlt hét vasárnapi Chelsea–Brentford bajnoki előtti tüntetés visszavonulásra késztetheti a londoniak iránt érdeklődő amerikai üzletembereket.

 

A határidő április 11. Eddig kell megtennie új ajánlatát a versenyben maradt négy jelöltnek a Chelsea megvásárlására. Ezután az ügyletet felügyelő amerikai The Raine Group pénzintézet jóváhagyását követően a brit kormány beleegyezését kell kérni az üzlet lebonyolításához.

Ha minden jól megy, áprilisban tehát új tulajdonosa lesz a londoni klubnak, amelynek helyzetét a Roman Abramovics tulajdonost sújtó szankciók is nehezítik. Bár jelentkezőből nincs hiány, a helyzet azonban korántsem ilyen egyszerű.

Habár egybehangzó brit lapinformációk szerint a négy vevőjelölt közül jelenleg a Chicago Cubs baseballcsapatát is tulajdonló Ricketts család áll legközelebb a vásárláshoz, a londoni szurkolók egy része egyáltalán nem örülne, ha a kezébe kerülne a csapat és állítólag a kormány sem biztos benne, hogy a família lenne a megfelelő jelölt.

Ellenállásuk leginkább abból fakad, hogy 2019-ben kiszivárogtak Joe Rickettsnek, a család rangidősének iszlámellenes emailjei, és a família többi tagja is tett hasonló kijelentést. A Chelsea drukkerei a Brentford elleni hétvégi bajnoki mérkőzés (1–4) előtt tüntetést is szerveztek a Stamford Bridge elé, amire válaszul a Ricketts család nyolcpontos nyilatkozatban próbálta csillapítani a kedélyeket.

Leszögezték, hogy tulajdonosként a szurkolók beleegyezése nélkül nem változtatnák meg a klub nevét, címerét és színét, nem vesznek részt az európai Szuperligában, minden erőforrásukkal a Chelsea sikeréért küzdenek, megtartják és fejlesztik a stadiont, kiemelt figyelemmel kezelik a női csapatot, és támogatják a klub jótékonysági alapítványát. Mind­ennek ellenére többen továbbra is szkeptikusak.

„Ha a Ricketts család tagja lennék, és ilyen ellenséges fogadtatásban lenne részem, biztosan visszakoznék – jelentette ki a tévés szakértőként dolgozó korábbi futballista, Gary Neville a Sky Sportsnak. – Láttunk már több népszerűtlen tulajdonost, elég csak a Manchester Unitedet irányító Glazer családra vagy a Newcastle Unitednél korábban érdekelt Mike Ashleyre gondolni. Az ilyen »együttműködések« rosszat tesznek a városnak és a csapatnak is. A klub eladásakor nem tanácsos figyelmen kívül hagyni a szurkolók véleményét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik